vmce header 800

vmce header 480

Uit de kleren gaan voor het goede doel

15-03-2010 | Het was de basis van de succesvolle film The Full Monty en vorig jaar wist ook de KRO met een vergelijkbare formule de aandacht op zich te vestigen. 

Het tv-programma BlootGewoon, waarin vrijwilligers meewerken aan een naaktfotosessie voor een kalender, leverde veel commotie op, maar trok tegelijkertijd een miljoenenpubliek.

In het nieuwe seizoen van het programma, dat komende zomer op tv verschijnt, richten de camera's zich mogelijk ook op De Luchtballon in Calfven.

De stichting, die vakantiekampen organiseert voor kinderen met een handicap zoals astma, voedselallergie en eczeem, werd zelf door de KRO benaderd, vertelt directeur André Wiltschut.

'Na enig beraad besloten we mee te doen. Het is een leuke en effectieve manier om onze naamsbekendheid landelijk te vergroten. Het draait namelijk niet in de eerste plaats om het bloot, er is juist heel veel tijd en ruimte om te vertellen over het werk dat we doen.'

Wel besloten organisatie en vrijwilligers van De Luchtballon dat als de deelname door zou gaan, zij niet degenen zouden zijn die uit de kleren zouden gaan. 'Sommige mensen hadden dat ongetwijfeld heel leuk gevonden, maar je hebt ook kans dat er ouders zijn die minder enthousiast reageren omdat wij degenen zijn die met de kinderen werken.'

In plaats daarvan worden nu vaders, moeders en oud-bezoekers van de vakantiekampen via de website opgeroepen om zich aan te melden. Wiltschut: 'Binnen een paar dagen hadden we al zes aanmeldingen binnen. De meeste van hen voelen zich heel erg verbonden met De Luchtballon en zijn blij dat ze op deze manier eens iets terug kunnen doen.'

Voorlopig gaat de zoektocht naar vrijwilligers nog even door. Geïnteresseerden van minimaal achttien jaar kunnen zich via de website van stichting De Luchtballon aanmelden.

Bron: BNDeStem.nl