vmce header 800

vmce header 480

Regividerm heet voortaan Mavena B12

05-02-2010 | Door een rechterlijke beslissing is per 1 februari 2010 de merknaam Regividerm® zalf vervangen door Mavena® B12 zalf.

Het medisch hulpmiddel dat sinds november 2009 in Nederland verkrijgbaar is, zal met de nieuwe merknaam vanaf 9 maart beschikbaar zijn via de apotheek en groothandel.

Een rechtbank in München heeft Regeneratio Pharma GmbH en Mavena Health Care AG verboden, de naam "Regividerm®" voor de door Regeneratio Pharma GmbH geproduceerde en door Mavena Health Care AG verkochte vitamine B12 zalf, na 1 februari 2010 nog te gebruiken. Dit verbod werd van kracht na een klacht van een Duits bedrijf. Dit bedrijf claimde, dat de merknaam Regividerm® teveel lijkt op een product uit hun cosmetische lijn, dat al langer op de markt is. De rechtbank heeft de eiser in het gelijk gesteld.

Dit houdt in dat vanaf 1 februari 2010 de vitamine B12 zalf niet langer onder de naam Regividerm® verkocht zal worden, maar onder de naam: Mavena® B12. Wij willen erop wijzen, dat groothandels en apotheken, die op dat moment nog Regividerm® in voorraad hebben, dit nà 1 februari 2010 kunnen blijven verkopen!

Over Mavena® B12 zalf

Mavena® B12 zalf is een medisch hulpmiddel voor uitwendige toepassing bij Psoriasis en Atopische Dermatitis. De zalf is ontwikkeld voor lichte tot middelzware Psoriasis en Eczeem [Atopische Dermatitis]. Mavena® B12 zalf is de enige uitwendige behandeling voor de huid in een therapeutische dosis, die het werkzame bestanddeel Cyanocobalamine (vitamine B12) bevat. Het medisch hulpmiddel is door de EU goedgekeurd als Medical Device Class II A.

Link: Introductie Regividerm in Nederland