vmce header 800

vmce header 480

Onderzoek naar minder chloorgebruik in zwembaden

15-12-2009 | Het ministerie van VROM heeft een onderzoeksplan laten opstellen voor een pilotonderzoek naar verschillende alternatieve  technieken voor zwemwaterbehandeling. Uiteindelijk doel is om het chloorgebruik in de Nederlandse zwembaden te verminderen.

Het gebruik van chloor gaat gepaard met ongewenste neveneffecten waaraan personeel en bezoekers worden blootgesteld. Uitgangspunt is wel dat de microbiologische veiligheid van het water gewaarborgd moet blijven.

Voor desinfectie van het zwembadwater wordt vrijwel altijd gebruik gemaakt van chloorbleekloog (in de volksmond chloor genoemd). Daarmee worden echter ook desinfectiebijprodukten gevormd, die bij personeel en bezoekers leiden tot klachten in de vorm van huid- en slijmvliesirritaties.

Het ministerie van VROM heeft een consortium van zes onderzoeksinstellingen (onder leiding van KWR Watercycle Research Institute) een onderzoeksplan laten opstellen voor een toekomstig pilotonderzoek naar verschillende behandelingstechnieken van zwembadwater. Op basis van dat onderzoek kan dan worden bepaald welke behandelingstechniek (of combinatie van technieken) de beste resultaten geeft.

Bron: Ministerie van VROM

Link: VMCE-lijst van chloorarme zwembaden

Poll

Mijn voorgeschreven neutrale zalven en/of crèmes worden zonder probleem vergoed
Altijd - 28.9%
Soms, maar niet altijd - 24.4%
De mijne niet - 44.6%

Aantal stemmen: 810
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 01 jan 2018 - 00:00