vmce header 800

vmce header 480

NPCF lanceert nieuwe website ZorgkaartNederland.nl

02-12-2009 | Op de nieuwe website ZorgkaartNederland.nl, die vandaag is gelanceerd, kunnen zorgconsumenten informatie vinden over zorgverleners en deze ook meteen beoordelen.

De website is een initiatief van de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF) en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum (BSL).

Meest complete overzicht

“ZorgkaartNederland geeft het meest complete overzicht van de Nederlandse zorg”, stelt Atie Schipaanboord, directeur Beleid & Innovatie van de NPCF. “In totaal beschikt de website over ruim 80.000 adressen.” Daarnaast biedt de website patiënten een platform om hun persoonlijke ervaringen met zorgverleners en -instellingen met anderen te delen.

Schipaanboord: “Het is een betrouwbaar platform waarop reacties van patiënten zorgvuldig worden gescreend door een onafhankelijke redactie. ZorgkaartNederland biedt daarnaast ook relevante kwaliteitsonderzoeken aan, zodat er een goed beeld van de kwaliteit van zorgverleners ontstaat.”

Kwaliteitsinformatie

Directeur Zorginkoop Achmea, Melanie Schultz van Haegen: “Het is als verzekeraar ons doel om iedereen zo gezond mogelijk te krijgen. Daarom is het belangrijk om te weten waar de beste zorg zit. ZorgkaartNederland kan zowel de kwaliteitsinformatie als de patiëntenbeoordeling geven.”

De zorgverzekeraar verwacht dat online platformen voor patiënten de komen de jaren steeds belangrijker worden en is daarom partner van ZorgkaartNederland.

Geen invloed

“Onze partners hebben geen invloed op de beoordelingen die patiënten op Zorgkaart Nederland plaatsen”, stelt Schipaanboord. “Alleen een redactie van de NPCF screent elke beoordeling voordat deze online worden geplaatst, bijvoorbeeld op grof taalgebruik. Als er bijvoorbeeld ineens veel negatieve beoordelingen komen op zorgverlener dan nemen wij contact met diegene op.”

Veilige omgeving

“Je kunt het tegenwoordig niet voorkomen dat patiënten zorgverleners beoordelen op internet”, stelt Danny van den IJssel, manager Online van uitgeverij BSL. “Daarom gaan wij er met ZorgkaartNederland voor zorgen dat dit in een veilige omgeving gebeurt.”

Cardioloog René van Dijk vindt de website zelfs een geweldig initiatief en stelt dat artsen niet bang moeten zijn voor negatieve reacties. “Ik ken weinig kwetsbare dokters, en veel kwetsbare patiënten.”

Link: ZorgkaartNederland.nl

Bron: Persbericht NPCF