vmce header 800

vmce header 480

Ouders overleden eczeembaby veroordeeld voor doodslag

29-09-2009 | De ouders van een in 2002 overleden baby zijn maandag in Australië tot vier en zes jaar gevangenisstraf veroordeeld, omdat ze hun zieke dochter reguliere medische zorg onthielden.

Het stel gaf het meisje uitsluitend homeopathische middelen. De vader, de 42-jarige Thomas Sam, is docent homeopathie. Hij kreeg minimaal zes jaar gevangenisstraf opgelegd.

De dochter van het stel, Gloria, leed aan een ernstige huidziekte en overleed als gevolg daarvan toen ze negen maanden was aan ondervoeding en bloedvergiftiging. De ouders werden in juli schuldig bevonden aan doodslag.

De rechter zei maandag in zijn toelichting op het vonnis dat het duidelijk was dat de ernstige eczeem waaraan het meisje leed niet alleen met homeopathische middelen bestreden kon worden. Volgens hem leidden de 'aanmatigende' voorkeur van Sam voor de homeopathie en de volgzaamheid van de vrouw, Manju Sam, ten opzichte van haar man, tot de dood van het kind.

De universitair geschoolde ouders meden reguliere artsen en consulteerden nooit een huidspecialist, ook niet toen het steeds slechter ging met hun dochter, die eczeem kreeg toen ze vier maanden was. Uiteindelijk brachten ze het meisje wel naar het ziekenhuis, maar toen was het al te laat. Na drie dagen overleed ze.

Bron: nieuws.nl