vmce header 800

vmce header 480

Digitaal Eczeem Centrum Utrecht geopend

19-06-2009 | Vrijdag 12 juni jl. is het Digitaal Eczeem Centrum Utrecht geopend.

Het Digitale Eczeem Centrum Utrecht is een innovatief zorgconcept van het Universitair Medisch Centrum Utrecht en is op dit moment uniek op de wereld. Het biedt nieuwe mogelijkheden voor het verder ontwikkelen van zorg op maat dicht bij de patiënt.

In het digitale centrum kunnen meerdere behandelaars tegelijk actief zijn samen met de patiënt en hebben ze de beschikking over dezelfde informatie binnen een dossier. Hierdoor kan geïntegreerde optimale multidisciplinaire zorg vanuit meerdere lokaties (nationaal, internationaal) aan de patiënt (het kind en zijn ouders) geboden worden.

Naast het bieden van zorg is ook het doen van wetenschappelijk onderzoek naar verbetering van de zorg op deze manier minder belastend voor het kind, de ouders en de onderzoeker. Ook zijn er mogelijkheden voor e-learning (zelfmanagement) voor de patiënt en de behandelaars en kunnen de kinderen en de ouders chatten en samen aan projecten werken.

Het centrum is allereerst opgezet voor kinderen met matig tot ernstig constitutioneel eczeem en astma in een samenwerking met het Nederlands Astma Centrum Davos en het Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht. In de toekomst kunnen ook volwassenen met eczeem en kinderen en hun ouders met andere huidaandoeningen gebruik maken van dit zorgconcept.

De opening was onderdeel van het vieren van het 90-jarig bestaan van de afdeling Dermatologie/Allergologie in het UMC Utrecht.

De ontwikkeling van het centrum is mede mogelijk gemaakt door de Vereniging voor Mensen met Constitutioneel eczeem, de Vereniging Nederlands Davos, de European Allergy Clinic Davos, Vital Health en de afdeling Dermatologie/ Allergologie, UMC Utrecht.

Bron: Persbericht UMC Utrecht