vmce header 800

vmce header 480

Voeding zelden oorzaak van kindereczeem

23-03-2009 | Tegenwoordig heeft één op de vijf kinderen last van eczeem. Toch zouden ouders voorzichtig moeten zijn met het aanpassen van het dieet van kinderen, zo waarschuwt het Institut für Qualität und Wirtschaftlichkeit im Gesundheitswesen (IQWiG).

Soms zijn kinderen bewezen allergisch voor bepaalde voedingsmiddelen. Dan kan het helpen om dit product uit het voedingspatroon te schrappen.

Maar bij een milde vorm van eczeem zal een kind hier vaak overheen groeien zonder dat het dieet aangepast hoeft te worden, zo laten medewerkers van het Duitse instituut weten.

Zij maken zich zorgen dat ouders, ten onrechte en op eigen houtje, belangrijke voedingsstoffen uit het dieet van hun kind gaan schrappen. Hierdoor lopen kinderen het risico op gezondheidsklachten en groeiachterstand.

Ouders zouden volgens de medewerkers van het instituut een allergietest moeten laten doen als ze denken dat hun kind overgevoelig is voor bepaalde soorten voeding. Waarom er tegenwoordig zoveel meer kinderen last van eczeem hebben, wordt nog steeds onderzocht.

Bron: Nu.nl