vmce header 800

vmce header 480

Brandbrief SBVN komt aan in Den Haag

02-02-2009 | Minister van der Laan zal schriftelijk reageren op de brandbrief van Stichting Belangenbehartiging Vloerisolatie Nederland (SBVN). Dat is jongstleden woensdag afgesproken in de Tweede Kamer tijdens het overleg over energiebesparing.

De SBVN had de kamer er op gewezen dat vloerisolatie ontbreekt in de huidige plannen. Daarmee wordt niet alleen een grote kans op energiebesparing gemist, het is ook nog eens slecht voor de volksgezondheid.

Het achterwege laten van vloerisolatie leidt tot hogere concentraties huisstofmijtallergeen in de vloerbedekking, zo blijkt uit onderzoek van het ministerie Wonen Wijken en Integratie (WWI). Dat vergoot het risico op huisstofmijtallergieën zoals astma, eczeem ed.

Uit dit onderzoek blijkt ook dat vloerisolatie juist een significante reductie met zich meebrengt. De regering heeft de Tweede Kamer jaren geleden beloofd dat het parlement van deze informatie op de hoogte zou worden gesteld, maar WWI heeft dit tot nu toe verzuimd.

De minister moet de kamer nu uitleggen waarom zijn ambtenaren dat hebben nagelaten en waarom ze de onderzoeksresultaten nog steeds niet in het beleid hebben verwerkt.

Bron: Nieuwsbank.nl