vmce header 800

vmce header 480

Topdrukte bij De Luchtballon

28-07-2008 | Bij het vakantiekamp voor luchtwegpatiëntjes De Luchtballon op het Calfven in Ossendrecht zijn het drukke tijden.

Al drie weken lang genieten kinderen er van een speciaal voor astmapatiënten aangepaste vakantie. Ook kinderen met eczeem vermaken zich op het vakantiekamp. Elke week zitten er tussen de vijftig en vijfenzeventig kinderen.

‘Deze jeugd komt bij ons helemaal tot rust’, vertelt vakantiekampcoördinator Kees van Middendorp. ‘Ze mankeren allemaal wat. In de samenleving kunnen ze zich moeilijk uiten. Bij ons zijn ze aan elkaar gewaagd en kunnen ze praten over hun handicap. Kinderen met eczeem durven in een zwembad of aan het strand niet in badkleding te lopen. Hier wel. Dat zorgt ervoor dat ze een geweldige week beleven.’

Een jaar geleden zag de toekomst van Stichting De Luchtballon er eventjes somber uit. Het Astmafonds stopte met de financiële ondersteuning.

Het bestuur van De Luchtballon moest zich flink inspannen om extra geld binnen te halen bij bedrijven. ‘Dat is gelukt’, vertelt Kees van Middendorp. Maar hij voegt er wel meteen aan toe dat ze elk jaar weer op pad moeten om geld binnen te halen om de doelen te verwezenlijken.

De Luchtballon verblijft nu reeds acht jaar op het voormalige defensieterrein aan de Trambaan in Ossendrecht. De doelstelling was dat het vakantiekamp binnen tien jaar helemaal gereed zou zijn.

‘We zitten op schema’, vertelt Van Middendorp. ‘Er moet nog een loods opgeknapt worden en het zwembad moet nog verder worden aangepast, dan is De Luchtballon gereed.’

Er komen nog twee drukke weken. Rust is er niet. Er zijn heel veel vrijwilligers bezig met het onderhoud aan het vakantiekamp. ‘Aan vrijwilligers geen gebrek’, vertelt Kees van Middendorp. ‘Al die vrijwilligers zien hoe de kinderen het hier naar hun zin hebben en daar doen ze het allemaal voor.’

Bron: BNDestem.nl