vmce header 800

vmce header 480

Met allergie of astma onbezorgd op vakantie

07-04-2008 | “Word ik in deze hotelkamer uitgerust wakker of krijg ik het Spaans benauwd? Is er koemelkvrij brood in de buurt van de vakantiewoning te koop?” 

Dit zijn slechts twee van vele vragen die mensen met een allergie of luchtwegprobleem zichzelf stellen als zij hun vakantie aan het voorbereiden zijn. Mensen met een dergelijke aandoening willen duidelijkheid hebben over rookvrijheid en andere zaken die voor hun zeer belangrijk zijn. Hoe meer zij antwoorden kunnen krijgen op deze vragen over allergie of luchtwegaspecten, hoe onbezorgder de vakantiestart voor deze mensen met een (voedsel)allergie, astma of andere luchtwegziekten is.

Er is nu een organisatie die deze duidelijkheid kan bieden. ‘Serena Zuiver Vakantie’ biedt een overzicht van geschikte vakantieaccommodaties in binnen- én buitenland voor mensen met allergie, eczeem of luchtwegziekten zoals astma via hun website. Er wordt per accommodatie zo volledig mogelijk informatie gegeven op allergiegebied en uiteraard óók op vakantiegebied. “Volledigheid en juistheid van informatie is waar we voor willen staan,” aldus Wendy van Dalen initiatiefnemer en moeder van twee kinderen met allergie en astma.

Met behulp van een unieke en uitgebreide zoekmachine kan de bezoeker op de voor hen belangrijke aspecten zoeken, zoals rookvrij, aanbod van dieetproducten, maar ook op aanwezigheid van een wellnesscentrum of speeltuin in de buurt. Op deze manier kan iedereen zijn gewenste bestemming op maat maken en vinden.

Ook vindt de bezoeker in het menu praktische reistips voor het reizen met allergie en luchtwegziekten. Bijvoorbeeld: “Zorg voor een handvoorraad en één dag extra medicatie in uw handtas” of “Om te bezien of u de zonnecrème goed verdraagt, probeer deze eerst uit op een klein stukje minst geïrriteerde huid”.

Eigenaren en ervaringsdeskundigen

Voor de lancering van Serena vroegen eigenaren al om advies wat ze nog meer kunnen doen om de vakantiewoning te saneren. Ook zijn enkele eigenaren overstag gegaan: zij hebben op verzoek van Serena hun vakantieaccommodatie echt permanent rookvrij of permanent huisdiervrij gemaakt. “Dit soort initiatieven juichen we toe!” aldus Van Dalen. “Wij merken dat het bewustzijn groeit en daarmee de toename in ons aanbod van geschikte vakantieaccommodaties. Geweldig dat mensen met deze achtergrond van allergie en luchtwegziekten nu ook uit een steeds groter aanbod van bestemmingen kunnen kiezen!”

“Ervaringsdeskundigen kijken net met een ander oog naar een hotelkamer dan de gemiddelde gast en zijn dus een aanwinst voor de website en hun mede lotgenoten!”, aldus Wendy van Dalen. “We zijn altijd op zoek naar mensen die vanuit hun eigen ervaringen een geschikte vakantieaccommodatie kennen die ze als tip willen doorgeven, of waar ze een artikel(tje) over willen schrijven.”

Bron: TourismeNieuws.nl

Link: Serena Zuiver Vakantie