vmce header 800

vmce header 480

'Niesvrije' vakantie in Zuid-Tirol

26-02-2008 | Een open raam voor frisse lucht is in het voorjaar voor veel mensen met een allergie voor pollen een probleem. Niet in Zuid-Tirol, in het noorden van Italië, waar verschillende vakantieboerderijen te vinden zijn die gespecialiseerd zijn in vakanties voor diegenen die frisse lucht het meeste nodig hebben.

De boerderijen moeten aan nogal wat eisen voldoen, voordat ze kunnen worden aangemerkt als allergievriendelijk. Een aantal van die speciale boerderijen vind je in twee speciale valleien in Zuid-Tirol, waar vanwege de geografische ligging geen pollen aanwezig zijn, zelfs niet in het voorjaar.

Ook het interieur van de boerderijen voldoet aan de behoefte van mensen met een allergie: alles is van allergievriendelijk materiaal en er wordt, naast allerlei andere maatregelen, gebruik gemaakt van allergievriendelijk bedlinnen en handdoeken. Natuurlijk is het verboden te roken in de gemeenschappelijke ruimten. En het drinkwater wordt op de boerderij speciaal gezuiverd.

Roter Hahn is de naam van de organisatie in Zuid-Tirol, waarbij 1200 authentieke boerderijen zijn aangesloten. Met hun producten spelen de boeren uit Zuid-Tirol in op de huidige trends in het toerisme. De organisatie staat voor lokale gastvrijheid, voor traditionele gerechten en voor de beleving van het leven op de boerderij.

Bron: Tourpress Holland