vmce header 800

vmce header 480

Allergiebeurs in Ahoy

26-02-2008 | Op vrijdag 29 februari en zaterdag 1 maart vindt van 10.00 tot 17.00 uur in de Ahoy in Rotterdam de Allergiebeurs plaats. De beurs is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met allergie.

Veel producten en medische ontwikkelingen kunnen het leven met een allergie een stuk aangenamer maken. Op de beurs en tijdens seminars wordt informatie gegeven over verschillende allergieën, voor de patiënt, maar ook voor de omgeving.

Bij een allergie gaat het niet alleen om de juiste medicijnen, maar ook om het aanleren van goede gewoontes: de juiste zalf gebruiken, zaken bekijken die allergie kunnen veroorzaken, zoals eten, het bed, het wasmiddel en de cosmetica.

De entree bedraagt € 5,- en voor kinderen tot 12 jaar is het gratis. Kaarten zijn aan de kassa van Ahoy te koop. De seminars voor particulieren zijn er om advies en informatie te geven. Ze zijn vrij toegankelijk. De plaatsen worden op basis van inschrijving op de beurs uitgegeven: van tevoren boeken is niet mogelijk.

Zaterdag geeft Rudolph van Veen kookpresentaties, waarbij hij laat zien dat eten met een allergie heel goed kan. Kinderen kunnen bij de dames van Kunstwerk naar hartelust knutselen.
 
Daarnaast is er op vrijdag 29 februari een speciale dag voor paramedici, met als thema Anafylaxis. Het medische programma is georganiseerd voor alle paramedici die met allergieën te maken hebben. Dit jaar wordt anafylaxis, een ernstige reactie van het immuunsysteem, als speciaal onderwerp uitgediept. Internist De Groot (Erasmus MC), immunoloog Savelkout (Wageningen UR) en internist Terrehorst (LUMC) vormen de programmacommissie. De beurs van deze paramedici is open van 9.00 tot 17.00 uur; de toegangsprijs daarvoor bedraagt € 95,-. Inschrijven kan online.

Bron: Eropuit.blog.nl