vmce header 800

vmce header 480

Nieuw poliklinisch centrum KinderHaven

06-02-2008 | KinderHaven is een nieuwe voorziening voor kinderen van 0 tot 18 jaar met astma, allergie/eczeem of neurologische problemen, zoals gedragsproblemen of hoofdpijn. 

Dit poliklinische centrum is in nauwe samenwerking opgezet door het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis en het Havenziekenhuis. De kinderen krijgen hier alle aandacht en expertise van een academisch ziekenhuis, in een bijzonder kindvriendelijke omgeving, waar de nieuwste onderzoek- en behandelinzichten worden toegepast.

Kinderen kunnen in KinderHaven snel terecht voor poliklinische controle, allergologisch -, longfunctie- en neurologisch onderzoek. Deze onderzoeken worden afgestemd op de consulten en als het nodig is kunnen de verschillende specialisten de patiëntjes dezelfde ochtend of middag zien. Er is een speciaal elektronisch patiëntendossier ontwikkeld, dat zowel in KinderHaven als het Erasmus MC direct beschikbaar is. Resultaat hiervan is een hoge kwaliteit van zorg, gecombineerd met een betere service en korte wachttijden voor de patiënt.

In de afgelopen jaren is het aantal kinderen met astma, allergie en eczeem sterk toegenomen. Bovendien komen deze ziekten vaak samen voor. Dat vraagt om gecombineerde zorg in een kindvriendelijke omgeving. Niet alleen de zorg, maar ook de inrichting van KinderHaven is volledig afgestemd op de wensen van deze jonge doelgroep. Zo is extra aandacht besteed aan de verblijfsruimtes en de speel- en ontspanningsmogelijkheden. Centrale thema’s bij de inrichting zijn de haven en de zee. Zo markeert een grote vuurtoren de entree van de nieuwe kinderpolikliniek en kom je er kleurige vissen, hijskranen, een zeecontainer, krabben en schildpadden tegen.

Woensdagmiddag 6 februari is er van 14.00 tot 16.00 uur voor alle patiëntjes en hun broertjes of zusjes een openingsfeestje. Speciaal voor hen is Professor Plons uit het Maritiem Museum uitgenodigd. Deze onhandige, maar slimme professor vertelt een prachtig verhaal en knutselt daarna met de kids een echte zeekijkdoos of maritiem hoofddeksel in elkaar. Als verrassing heeft hij voor ieder kind een gratis toegangskaartje voor het museum.

Van 16.00 – 18.00 vindt de opening voor volwassenen plaats. Feijenoord-voetballers Patrick Lodewijks en Jonathan de Guzman trappen om 17.30 samen met de specialisten een bal in het gemeenschappelijke doel van KinderHaven.

KinderHaven is alleen overdag geopend. Met acute klachten of bijzondere problemen kunnen ouders met hun kind op andere tijden terecht in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Kijk voor meer informatie op www.havenziekenhuis.nl.

Bron: ZorgKrant