vmce header 800

vmce header 480

Stress houdt je jong

31-05-2005 | Al jaren roept men dat we stress moeten vermijden. Tijdens het anti-verouderingscongress in London wist Dr Marios Kyriazis het publiek te vertellen dat stress goed is. 

Volgens de experts op het congres zal stress zoals ontstaat bij het inpakken van koffers of moeten rennen om je bus te halen, leiden tot een gunstige reactie van lichaam en geest. De stress leidt tot vernietiging van cellen en het herstelmechanisme wordt vervolgens geactiveerd. Daarbij wordt meteen grote schoonmaak gehouden, zodat opgehoopte giftige stoffen ook verwijderd worden.

Als we de 35 jaar passeren, dan vertraagt het herstelmechanisme en de beste manier om deze op tempo te houden is stress, aldus Kyriazis. Het is een vorm van trainen, net zoals je je spieren zou trainen.

Alleen het juiste type en mate waarin we stress ervaren is gunstig voor ons. Goede stress is namelijk van korte duur, mild stimulerend, gevarieerd en eindigt met een bevredigend resultaat. Ook vindt hij dat we blootgesteld kunnen worden aan periodieke slaap- en voedingstekorten.

Alle experts zijn het erover eens dat langdurige stress slecht is. Ook is stress in een situatie waar je geen controle op uit kunt oefenen niet gunstig.

Bron: Zorgkrant