vmce header 800

vmce header 480

Nieuwe website over allergie op school

13-03-2006 | Het Nederlands Anafylaxis Netwerk heeft een website gelanceerd over School een Allergie. Voor de verschillende doelgroepen, zoals ouders, kinderen, leerkrachten, maar ook voor cateraars is er informatie te vinden hoe om te gaan met ernstige allergie op school. Het doel van de site is ervoor te zorgen dat leerlingen veilig naar school kunnen gaan en dat leerkrachten weten hoe om te gaan als een anafylactische reactie mocht optreden. 

Dat ernstig voedselallergische kinderen niet altijd welkom zijn op peuterspeelzalen bleek in 2004, toen de zoon van een vrijwilliger van de VMCE niet werd toegelaten. Angst voor claims als er iets misgaat, speelt daarbij een rol. "Zeer verontrustend", zegt BOinK, belangenvereniging van ouders in de kinderopvang.

Goede informatie over wat een anafylactische reactie is, hoe deze is te voorkomen en wat te doen als deze wel optreedt, is essentiëel voor ouders, leerlingen en medewerkers van de school. Dat er nu een website is die hierin ondersteuning kan bieden, is een goede zaak.

Links:
School en Allergie
Nederlands Anafylaxis Netwerk