vmce header 800

vmce header 480

Avondspreekuur bij Mauritskliniek

29-03-2007 | Aangezien spreekuren van medisch specialisten veelal overdag zijn, is de barrière om vrij te nemen voor werkenden erg hoog. Zo bleek uit een enquête onder patiënten van de polikliniek dermatologie, de Mauritskliniek Utrecht. Hierdoor wordt er vaak té lang met een klacht doorgelopen. Om deze mensen tegemoet te komen houdt de Mauritskliniek Utrecht per 2 april elke maandag een avondspreekuur van 18:00 tot 20:00 uur.

De Stichting Mauritsklinieken is een keten van zelfstandige poliklinieken huidziekten met vestigingen in Den Haag, Utrecht en Nijmegen. Met inmiddels zeven gerenommeerde dermatologen is zij daarmee een belangrijke aanbieder van dermatologische zorg in Nederland. De behandelingen in de Mauritskliniek worden volledig vergoed door alle zorgverzekeraars, een aanvullende verzekering is niet nodig. Bovendien zijn er zeer korte wachttijden.

“Afhankelijk van de behoefte van de patiënten zal de Mauritskliniek Utrecht haar spreekuren verder uitbreiden zodat de korte wachttijden blijven bestaan” aldus Marcel Smolders, één van de initiatiefnemers van de stichting Mauritsklinieken.

De stichting neemt alle administratie en onderhandelingen met zorgverzekeraars voor haar rekening, waardoor de medisch specialisten meer tijd aan hun patiënten kunnen besteden en de wachttijd zeer kort is.

Bron: Maurits Klinieken