Consumenten zijn ontevreden over allergenenetikettering

13-07-2007 | Uit een onderzoek van de Nederlandse Wageningen Universiteit en de Griekse Agricultural University of Athens blijkt dat consumenten ontevreden zijn met de huidige voedseletikettering. Het etiket geeft niet genoeg informatie en het lettertype is vaak te klein. Nederlandse consumenten klagen vooral over de frequente verandering van samenstelling van producten.

Sinds 2005 moet het etiket de allergenen in het product vermelden. Wanneer bij voorbeeld op het etiket het ingrediënt weipoeder staat vermeld, is voor sommige consumenten niet duidelijk dat dit een koemelkbestanddeel is. Judith Cornelisse-Vermaat van de leerstoelgroep Marktkunde en consumentengedrag denkt aan een informatiezuil in de winkel waar klanten meer informatie over de samenstelling kunnen vinden: “Het is een investering, maar je komt er een kwart van de bevolking mee tegemoet.”

Bij het onderzoek werden veertig Nederlandse en Griekse proefpersonen met een pinda-, melk-, of ei-allergie onderzocht.

Bron: VMT-online