vmce header 800

vmce header 480

Een kroket zonder koemelk

19-07-2007 | Gezinnen met kinderen die een voedselallergie hebben staan elke maaltijd voor een opgave. Wat moet iedereen eten? Reden voor Erik Molenschot en Michael Eman om samen een receptenboek uit te brengen met maaltijden voor het hele gezin met de titel ‘Iedereen eet mee’.

"Het boek is ingedeeld in de vier hoofdallergieën die er zijn: koemelk, eiwit, soja en noten", vertelt Molenschot. "Het idee is dat je een lekkere maaltijd op tafel kan zetten en dat iedereen het kan eten. Nu is het vaak zo dat een kind met een allergie iets anders eet dan de rest van het gezin."

Molenschot hoopt dat het negatieve gevoel dat veel kinderen met een allergie hebben verdwijnt. "Kinderen moeten er weer plezier in krijgen." Eman heeft zelf een kind met een voedselallergie en zo kwamen hij en Molenschot op het idee om een receptenboek uit te geven. "Kroketten vindt iedereen lekker, maar ze bestaan uit koemelk en ei. Twee ingrediënten waar veel kinderen allergisch voor zijn. Wij hebben een recept bedacht waarbij je geen melk nodig hebt en geen ei voor de paneermeel op de kroket."

Bron: Almere Vandaag