vmce header 800

vmce header 480

Vochtige doekjes lokken allergie uit

18-08-2007 | Vochtige babydoekjes blijken allergische reacties te veroorzaken. Bij het Universitair Ziekenhuis van Leuven in België hebben zich vier mensen gemeld met eczeem aan handen en geslachtsdelen door het merk 'Broekies' van Aldi.

De dermatologen ontdekten dat het chemische bewaarmiddel MCI/MI (Methylchloroisothiazolinone/ methylisothiazolinone), een stof die ook voorkomt in huidcrèmes, verven, lijmen, inkten, schoonmaakmiddelen en metaalbewerkingvloeistof, de boosdoener is. Het middel is sinds twee jaar in gebruik, omdat de EU een vervangend middel heeft verboden. Het product is in Nederland overigens niet te verkrijgen.

De doekjes zijn veelgebruikt onder kleuters. Omdat MCI/MI ook in dure crèmes blijkt te zitten, vreest dermatoloog prof. An Goossens van het Universitair Ziekenhuis Leuven een fikse toename van allergieën.

Aldi Nederland laat weten dat het hier gaat om het product ‘Broekies’ babyverzorgingsdoekjes van Aldi België. Dit artikel wordt geleverd door een andere leverancier en niet in Nederland verkocht. In de producten ‘Broekies’ babyverzorgingsdoekjes, ‘Tissi’ schone snoetjes en schone billetjes en ‘Solo’ vochtig toiletpapier in Nederland komt het chemische bewaarmiddel MCI/MI niet voor.

Bron: Algemeen Dagblad