vmce header 800

vmce header 480

FNV Bondgenoten informeert over allergieën

18-08-2007 | Onder het motto 'Jeuk van je werk' gaat FNV Bondgenoten op pad om werknemers in de agrarische sectoren te informeren over allergieën.

Veel producten in agrarische sectoren kunnen allergische reacties veroorzaken, zoals tomaten, paprika’s, bloemen en bestrijdingsmiddelen. Maar ook veelvuldig werken met water kan zo’n reactie geven. De overgevoeligheid uit zich door irritatie aan ogen, huid en luchtwegen. Als iemand langere tijd last heeft van een allergie of deze wordt niet tijdig onderkend, kan het zelfs leiden tot blijvende arbeidsongeschiktheid.

Met de campagne wil de vakbond werknemers in de agrarische sectoren bewust maken van de gevolgen van een allergie. Bestuurders van FNV Bondgenoten gaan mensen informeren en geven voorlichting via flyers in verschillende talen. Om in contact te komen met mensen die arbeidsongeschikt zijn geworden door hun allergie, wordt eind augustus een aantal koffiehuizen bezocht.

De campagne is in samenwerking met Bureau Beroepsziekten (BBZ) van de FNV. Als er aanleiding toe is wil BBZ samen met eventuele slachtoffers tot een procedure overgaan.

Bron: AgriHolland