vmce header 800

vmce header 480

Zwolle: nieuw Dermatologisch centrum Isala

10-09-2007 | Op 18 september aanstaande wordt het nieuwe Dermatologisch centrum Isala te Zwolle geopend. In het nieuwe centum wordt ook dagbehandeling aangeboden, bijvoorbeeld voor mensen met eczeem. Daarnaast kunnen ook patiënten met storende vaatafwijkingen, ongewenste haargroei, open been, spataderen of geslachtsziekten er terecht.

Het dermatologisch centrum heeft de mogelijkheid aangegrepen om moderne behandelingswijzen en technieken in te voeren. Zo kunnen voor de behandeling van spataderen, waarbij samenwerking bestaat met de vaatchirurgen van de Isala klinieken, alle voorkomende behandelingen worden uitgevoerd inclusief endovasculaire lasertherapie.

Het nieuwe pand biedt het Dermatologisch centrum Isala ook de mogelijkheid om dagbehandeling aan te bieden voor patiënten met chronische en ernstige huidaandoeningen. Deze patiënten brengen hier meerdere keren per week gedurende gemiddeld tien weken tijd door voor behandelingen als bad-, zalf- en lichttherapie. Dit zijn intensieve behandelingen. Deze afdeling straalt in het nieuwe pand vooral rust en ontspanning uit voor mensen die soms door hun aandoening in een sociaal isolement zijn geraakt. Voorheen was dit in de regio niet mogelijk. Cosmetische behandelingen, zoals het corrigeren van rimpels en plooitjes of het corrigeren van verouderde huid, zijn ook een optie.

In vrijwel alle gevallen heeft de huisarts, verpleegarts of een andere verwijzer de patiënt doorverwezen naar het Dermatologisch centrum Isala. Voorafgaand aan de start van het dermatologisch centrum heeft een uitgebreide inventarisatieronde plaatsgevonden naar de wensen en behoeften onder huisartsen. Een goede samenwerking met de verwijzers heeft al geresulteerd in een aanzienlijke verkorting van de wachtlijst, van 6 weken naar 1½ week. Voor patiënten met dergelijke huidaandoeningen is het namelijk prettig snel geholpen te worden.

De korte lijnen met de huisartsen leiden ook tot snelle informatie-uitwisseling over het welzijn van de patiënt. Omdat het dermatologisch centrum onderdeel is van de Isala klinieken, kan er nauw samengewerkt worden met andere specialismen.

Link:
Folder dagbehandeling Dermatologisch centrum Isala (PDF)

Bron: Persbericht Dermatologisch centrum Isala

Poll

Mijn voorgeschreven neutrale zalven en/of crèmes worden zonder probleem vergoed
Altijd - 28.9%
Soms, maar niet altijd - 24.4%
De mijne niet - 44.6%

Aantal stemmen: 810
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 01 jan 2018 - 00:00