vmce header 800

vmce header 480

Folders

De VMCE geeft zeven informatiefolders uit. Deze folders zijn voorradig te bestellen bij de VMCE, zowel voor leden, als voor niet-leden. Als u lid wordt van de VMCE krijgt u de gehele set folders, de boekjes Leven met CE & Zelfzorg bij CE én de nieuwe dvd gratis thuisgestuurd. Wordt u lid via de website dan kunt u deze, behalve de dvd, na online betaling meteen downloaden.

Folder Constitutioneel Eczeem

De folder Constitutioneel Eczeem is een algemene folder over constitutioneel eczeem. De folder gaat globaal in op wat het is, met welke leefregels iemand met eczeem te maken krijgt en hoe het behandeld kan worden.

Ook worden andere vormen van eczeem kort beschreven.

Folder Eczeem bij kinderen

De folder Constitutioneel eczeem bij kinderen gaat uitgebreid in op eczeem bij kinderen, de behandeling ervan en de relatie met voeding en allergieën.

Ook de psychologische effecten van het hebben van een kind met ernstiger eczeem komt aan de orde.

Folder Dermatocorticosteroïden

De folder Dermatocorticosteroïden: hormoonzalven bij de behandeling van eczeem beschrijft uitgebreid hoe hormoonzalven moeten worden toegepast. Er worden zes basisregels voor het gebruik ervan gegeven, evenals een vingertopmethodiek voor nauwkeurig smeren. De meest bekende preparaten worden genoemd met hun klasse-indeling.

Folder Indifferente Therapie

De folder Indifferentie therapie: behandeling van de droge huid bij constitutioneel eczeem gaat dieper in op het onderhoud van de droge huid door middel van neutrale zalven, crèmes en badoliën. Van de meest voorgeschreven middelen is ook een ingrediëntenlijst opgenomen.

Folder Protopic en Elidel

Deze folder is tijdelijik niet beschikbaar.

De folder Protopic en Elidel is geen vervanging voor de bijlsuiter van deze middelen.

In deze folder komen in het kort de werking, de bijwerkingen en de toepassing van deze middelen aan de orde.

Omgaan met jeuk

De folder Omgaan met jeuk gaat uitgebreid in op het fenomeen jeuk, één van de meest op de voorgrond staande symptomen bij eczeem.

De folder is geschreven door het UMC Utrecht en geeft allerhande tips over het omgaan met jeuk.

Zwangerschap en eczeem

De folder Constitutioneel eczeem en zwangerschap is bedoeld voor vrouwen die zwanger zijn of dat willen worden. De folder bespreekt met name welke medicatie de zwangere vrouw kan gebruiken tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

De folder is geschreven door dr. Marjolein de Bruin van het UMC Utrecht.

   

U kunt deze folders - net als de boekjes - via de webwinkel bestellen.