vmce header 800

vmce header 480

Leven met eczeem

Het voorlichtingsprogramma 'Leven met eczeem' geeft door middel van tekst, animaties en video uitleg over wat eczeem is en hoe je ermee kunt leven.

Na de introductie volgen vijf hoofdstukken met uitleg over eczeem, het beschermen en verzorgen van de huid, allergieën, het zo goed mogelijk behandelen van het eczeem en het tegengaan van jeuk. In deze hoofdstukken wordt het onderwerp met animaties en videobeelden uitgelegd. Bij de meeste van de behandelde onderwerpen kun je korte filmpjes bekijken waarin de mensen in dit programma vertellen over hun eigen ervaringen met deze onderwerpen.

Daarna volgt het Stappenplan waarin de belangrijkste informatie in het programma op een rijtje gezet. Tot slot is er het het hoofdstuk Lotgenotenervaringen, waar de mensen in dit programma onder meer vertellen over het opgroeien of leven met eczeem, het opvoeden van een kind met eczeem en hulp van lotgenoten.

Het voorlichtingsporgramma 'Leven met eczeem' is conform de wetenschappelijke richtljnen en bevat dus correcte  mediche informatie. Het is helder, informatief en kan je handvatten geven om beter te leven met eczeem. Of je nu ouder bent van een kind met eczeem, een jongere of een volwassene.

Het voorlichtingsprogramma 'Leven met eczeem' is verkrijgbaar op dvd.