Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

Eenmaal per jaar organiseert de VMCE een Algemene Ledenvergadering (ALV). De ALV is de 'baas' van de VMCE en beoordeelt het beleid en de verslagen van het bestuur. Alle leden van de VMCE hebben toegang tot de ALV en worden hiervoor per brief uitgenodigd.

Behalve het officiële gedeelte van de ALV, zoals het goedkeuren van jaarplannen en -verslagen en het doen van bestuursbenoemingen, organiseert de VMCE ook altijd een informatief gedeelte met gerenommeerde sprekers. In de afgelopen jaren zijn bijvoorbeeld de onderwerpen 'Protopic & Elidel', 'Omgaan met stress', 'Workshop Weerbaarheid' en 'Voedsel(allergie) en eczeem' aan de orde geweest. Op de ledenpagina zijn de handouts een aantal van de lezingen beschikbaar.

Daarnaast is er op de ALV ruim gelegenheid om lotgenoten te ontmoeten, zowel voor ouders van kinderen, als voor volwassenen met eczeem.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Poll

Ik ben bereid mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek naar eczeem.

Helemaal mee eens - 61.6%
Mee eens - 25.6%
Neutraal - 9.3%
Mee oneens - 2.3%
Helemaal mee oneens - 1.2%

Aantal stemmen: 86

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!