Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

20-10-2021 | Volwassenen met eczeem gezocht voor een onderzoek naar de invloed van het eetpatroon op eczeem.

Constitutioneel Eczeem (ook wel atopische dermatitis) is de meest voorkomende huidziekte. Toch is er nog veel onbekend over de invloed van het eetpatroon op de ziekte. Vandaar dat de Wageningen University & Research (WUR) onderzoek doet naar deze relatie.

Voor wie?

Het onderzoek is bedoeld voor volwassenen (≥ 18 jaar) met constitutioneel eczeem. Met uw deelname maakt u kans op 1 van de 10 cadeaubonnen t.w.v. €25. Uw medewerking wordt erg op prijs gesteld!

Twee stappen

In onderstaande link wordt u doorverwezen naar een korte (max. 3 minuten) vragenlijst. Met een aantal basisvragen wordt gekeken of u geschikt bent om deel te nemen aan dit onderzoek.

Daaropvolgend ontvangt u van de WUR de gegevens om toegang te krijgen tot de uitgebreide vragenlijst over uw eetpatroon. Deze vragenlijst bestaat uit 81 vragen en duurt ongeveer 30 minuten om in te vullen.

Link naar de korte vragenlijst: https://forms.gle/7PLyWUFPyZ39QbaC6.

Meer informarie

Voor vragen kunt u contact opnemen met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Zie ook de flyer over dit onderzoek.

Puck Simons en Zofia Kowalska
Wageningen University & Research

WUR logo

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!