16-05-2021 | Het Amsterdam UMC doet in samenwerking met Wageningen University & Research (WUR) onderzoek naar voeding en eczeem. Hiervoor zoeken we volwassenen met eczeem én volwassenen zonder eczeem.

Steeds meer onderzoek wijst namelijk uit dat voeding mogelijk een rol kan spelen in het verergeren van atopisch/constitutioneel eczeem. Het Amsterdam UMC wil daarom het voedingspatroon van mensen met eczeem vergelijken met mensen zonder eczeem. Dat wordt gedaan in samenwerking met Wageningen University & Research (WUR). 

Twee stappen

Dit online onderzoek bestaat uit twee stappen. Stap 1 is een heel korte checklist (1 minuut) en het opgeven van je e-mailadres. Stap 2 is een vragenlijst over voeding van de afgelopen 4 weken (30 minuten), uitgevoerd door de Wageningen Universiteit (WUR). Die wordt gemaild naar het opgegeven e-mailadres. Dit is allemaal anoniem en volgens de privacyregels.

Mét en zonder eczeem

De vragenlijst is zowel in te vullen door volwassenen met eczeem, als door volwassenen zonder eczeem. Dus we zouden het op prijs stellen dat als je meedoet als iemand met eczeem, je ook een vriend(in)/broer/zus/collega zonder eczeem vraagt om mee te doen. Want die hebben we dus ook nodig! Hopelijk wil je helpen om dit onderzoek te laten slagen.

Maak kans op een kadobon

Onder de deelnemers die de vragenlijst helemaal hebben ingevuld verloten we 20 kadobonnen van €25: 10 bonnen voor mensen met eczeem en 10 bonnen voor mensen zonder eczeem.

Doe mee

Om mee toe doen klik je de link naar stap 1: https://forms.gle/qrM72a8GLm9wxL7A8.
Alvast dank voor het meedoen!

 

Bron: VMCE
Prof. dr. Thomas Rustemeyer (dermatoloog, immunoloog)
Dr. Patrick Kemperman (dermatoloog)
Florentine de Boer (onderzoeker)
c

Onderzoek voeding eczeem 20210516

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Poll

Hoe ontvang je het liefst informatie van de VMCE?

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!