06-05-2020 | In verband met de uitbraak van het coronavirus gaat de ALV van 23 mei aanstaande niet door. Deze wordt verplaatst naar 21 november 2020.

Los van het agendagedeelte gaan tijdens deze ALV de gastsprekers twee presentaties verzorgen. De eerste gaat over de impact die een chronische ziekte kan hebben in de verschillende levensfases. Deze presentatie wordt verzorgd door Alex Bos (kinderpsycholoog) en Renske Stoker (psycholoog). De tweede presentatie wordt verzorgd door Edward Knol (immunoloog). De inhoud wordt door hem als volgt omschreven: 'Ontsporingen in onze afweer spelen een rol bij constitutioneel eczeem. De nieuwste eczeembehandelingen kunnen nu heel direct en specifiek ingrijpen in onderdelen van de afweer. In mijn verhaal ga ik in op de afweercellen en hun producten, die een belangrijke rol spelen bij allergie en constitutioneel eczeem, zowel in het bloed als in de huid'.

Naast het inhoudelijke deel is er die middag volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en bij te praten. Bovendien wordt een lunchbuffet aangeboden. Te zijner tijd ontvangen alle leden via de mail een officiële uitnodiging en programma.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Poll

Ik ben bereid mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek naar eczeem.

Helemaal mee eens - 61.6%
Mee eens - 25.6%
Neutraal - 9.3%
Mee oneens - 2.3%
Helemaal mee oneens - 1.2%

Aantal stemmen: 86

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!