15-07-2018 | Op 30 juni was er speciaal voor leden met kinderen met eczeem een Kidsdag georganiseerd. Een verslag van Tamara, bestuurslid VMCE met als portefeuille lotgenotencontact.

Van zomer- naar winterkleding

Op een snikhete dag in juni toog ik met mijn kinderen naar Zoetermeer. Mijn auto lag vol met winterspullen: handschoenen, mutsen, sjaals, lange broeken, truien en winterjassen. Want ook al was het buiten bijna 30 graden, in Snowworld vroor het.

23 kinderen/tieners hadden zich opgegeven voor deze dag. De jongste was 6 jaar en de oudste was 18 jaar. Om 12:30 uur gingen de kinderen/tieners met hun ouders naar binnen bij Snowworld om zich om te gaan kleden. Korte broeken, T-shirts en jurkjes moesten verwisseld worden voor winterkleding. Bij een uitgiftebalie kregen alle kinderen hun skimaterialen.

Skiën en snowboarden

VMCE 20180630 Kidsdag Snowworld

Om 13 uur begon officieel de skiles. Voor deze dag waren 3 skileraren beschikbaar voor ons. De groep kreeg op deze manier alle aandacht. Je kon duidelijk zien dat sommigen kinderen/tieners al wat of veel ervaring hadden met skiën. Maar er waren ook veel kinderen/tieners die nog nooit op de latten hadden gestaan.

Na het skiën was het tijd voor snowboarden. Het snowboarden was voor velen toch een stuk pittiger dan het skiën. Maar iedereen deed zijn best.

Na 2 uur les werd het de hoogste tijd om een half uur te ontspannen. Het was namelijk tijd om te gaan tubegliden! Ieder kind/tiener kon met een band of met een slee een berg af. Wat een plezier spatte hiervan af!

De sportieve middag werd afgesloten met een patatje en een snack. Weer een geslaagde Kidsdag!

Tamara - bestuurslid VMCE, portefeuille lotgenotencontact

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Poll

Ik ben bereid mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek naar eczeem.

Helemaal mee eens - 61.6%
Mee eens - 25.6%
Neutraal - 9.3%
Mee oneens - 2.3%
Helemaal mee oneens - 1.2%

Aantal stemmen: 86

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!