Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

Cover Gaaf 3 2022Aandacht voor voeding in de nieuwe zomer-GAAF! Neem het artikel over de voorlopige uitslagen uit de ORKA-studie van kinderarts-allergoloog Ted Klok (Deventer Ziekenhuis). In dit onderzoek krijgen kinderen tussen de 0 en 2 jaar kleine hoeveelheden voeding toegediend waar ze juist allergisch voor zijn. En wat blijkt: ze reageren hier positief op! Is het einde van voedselallergieën bij deze leeftijdsgroep in zicht? In de serie JONG is er ook aandacht voor eten. De 24-jarige Wesley is kok in een Franse bistro in Rotterdam. Ondanks verschillende belemmeringen verheugt hij zich er op een zwezerik en côte de boeuf, zijn lievelingsgerechten, te bereiden. Verder is er aandacht voor zomerse tips en voor een informatief artikel over systemische medicatie.

Leden van de VMCE krijgen GAAF! automatisch toegestuurd. Het magazine is ook vinden op het besloten deel van deze website. In deze zomer-GAAF!:

  • Longverpleegkundige Dinie van der Linde gaat met pensioen en kijkt terug op een veelbewogen loopbaan. ‘Begeleid kinderen met eczeem en astma en hun ouders goed in de eerste lijn (wat niet vanzelfsprekend is), zodat ze niet onnodig in de tweede lijn belanden.’
  • Zomer & eczeem: vijf leden vertellen hoe zij op de zon reageren.
  • In de rubriek Hey Hallo vertelt de 7-jarige Nout over zijn eczeem en hoe hij daar mee omgaat. Als een “Grote Zus” stopt Monica hem een hart onder de riem (25): ‘Ik had gewild dat ik op jouw leeftijd zo dapper was geweest.’
  • Deze en meer verhalen en berichten passeren de revue. Mooie verhalen om de komende weken eens goed te lezen. Word jij ook lid van de VMCE? Dan krijg je GAAF! vier keer per jaar toegestuurd.

Leden van de VMCE kunnen hier de nieuwe GAAF! online lezen.
Nog geen lid? Word dan nu online lid en lees meteen deze nieuwste GAAF!.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!