29-11-2021 | Met de huidige Covid-ontwikkelingen is het onverstandig om op 29 januari 2022 een Wereld Eczeem Dag te houden. Met pijn in ons hart is daarom besloten de datum opnieuw te verschuiven naar zaterdag 17 september 2022.

Aanmeldingen blijven uiteraard gewoon van kracht. We houden jullie op de hoogte.

25-11-2021 | De ledendag, die gepland stond voor zaterdag 11 december 2021 in het Openluchtmuseum in Arnhem, is vanwege de covidmaatregelen voor onbepaalde tijd uitgesteld.
Zodra het kan, wordt deze dag opnieuw op de agenda gezet.

18-11-2021 | Jongeren van 18 t/m 30 jaar hadden op zaterdag 13 november 2021 een eigen ledenbijeenkomst op de skibaan in Zoetermeer. Maar liefst 24 jongvolwassenen namen deel aan deze topdag. Er waren twee zalfdeskundigen aanwezig om alles te vertellen over goed en verantwoord smeren.

08-11-2021 | Op zaterdag 30 oktober 2021 werd er een ledendag gehouden in de Orchideeënhoeve te Luttelgeest. Los van een aantal trouwe bezoekers van onze ledendagen, meldde zich ook een flink aantal nieuwe leden. Deze laatste groep toonde zich na afloop zeer tevreden over wat zij te zien en te horen kreeg.

04-11-2021 | Op zaterdagmiddag 16 oktober werd de ALV 2021 bij het Van der Valk Hotel te Harderwijk gehouden. Dat de opkomst tegenviel, was voornamelijk te danken aan het feit dat een vaste kerngroep van leden het in verband met hun kwetsbare gezondheid (nog) niet aandurfde om ‘live’ een vergadering bij te wonen. Toch werd het een succesvolle middag, met twee interessante lezingen.

04-11-2021 | Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van 16 oktober 2021 werd Bernd Arents benoemd tot erelid van de VMCE. Bernd is al meer dan 25 jaar een zeer actief lid dat dagelijks klaar staat om de VMCE te ondersteunen. Dit erelidmaatschap is dan ook een logisch vervolg op het lintje in de orde van Oranje Nassau, wat 12,5 jaar geleden al aan Bernd werd uitgereikt.

20-10-2021 | Volwassenen met eczeem gezocht voor een onderzoek naar de invloed van het eetpatroon op eczeem.

05-10-2021 | Elk kwartaal stelt de VMCE een artikel uit GAAF! voor direct lezen beschikbaar via deze website. In deze GAAF! het verhaal van huidtherapeut Karlijn Sterkenburg over het project Eczeemvriendelijk Veenendaal, dat zij startte in samenwerking met huisarts(en) en apotheker(s). Klik op 'lees meer' om dit artikel uit GAAF! online te lezen.

05-10-2021 | De najaars-GAAF! is uit en staat weer boordevol informatie. Bijvoorbeeld over een initiatief tot nauwe samenwerking tussen huisarts, huidtherapeut en apotheker in Veenendaal. Of over de eerste bevindingen van een onderzoek naar de relatie tussen voedsel en de mate van eczeem. En natuurlijk zijn er alle vaste rubrieken met tips.
Leden van de VMCE krijgen de GAAF! automatisch toegezonden. Hij is ook terug te vinden op het besloten deel van deze website. In dit nummer van GAAF!:

30-09-2021 | Op 25 september 2021 was er een succesvolle kidsdag voor kinderen van 0-12 jaar en hun ouders bij Monkey Town in Apeldoorn. Terwijl de kinderen zich vermaakten onder toezicht, konden ouders in alle rust al hun vragen kwijt bij kinderarts/allergoloog Monique Gorissen en de twee gespecialiseerd verpleegkundigen.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!