Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

02-04-2022 | Elk kwartaal stelt de VMCE een artikel uit GAAF! voor direct lezen beschikbaar via deze website. In deze GAAF! het verhaal van vijf jonge mensen die hun visie geven op de vraag: ‘Maakt jouw eczeem je tot wie je bent?’. Klik op 'lees meer' om dit artikel uit GAAF! online te lezen.

02-04-2022 | Lekker, een nieuwe lente-GAAF! Jongeren krijgen zoals beloofd weer volop de aandacht.  Want maakt jouw eczeem je tot wie je bent? Of: hoe ga je om met het feit dat je droom om schoonheidsspecialiste te worden niet kan worden waargemaakt? Verder wordt ingegaan op ‘het bijwonen van een hackathon’. Verspreid over verschillende teams bogen deelnemers zich over zeven uitdagingen op het gebied van constitutioneel eczeem en zochten ze daarbij naar passende oplossingen. Lees ook alle vaste columns en rubrieken van onze ‘ervaringsdeskundigen’ op het gebied van eczeem. Leden van de VMCE krijgen de GAAF! automatisch toegezonden. Hij is ook terug te vinden op het besloten deel van deze website. In dit nummer van GAAF!:

24-02-2022 | Het Amsterdam UMC gaat het onderzoek leiden naar het effect van smalspectrum UVB lichttherapie bij het behandelen van constitutioneel eczeem. Al decennialang worden vele soorten van lichttherapie aanbevolen en toegepast bij eczeem, maar het effect ervan is nog niet goed genoeg wetenschappelijk onderzocht. De VMCE is intensief betrokken bij dit onderzoek.

11-01-2022 | Elk kwartaal stelt de VMCE een artikel uit GAAF! voor direct lezen beschikbaar via deze website. In deze GAAF! een interview met hoogleraar Kinderdermatologie Suzanne Pasmans over het thema ‘Jongeren en de regie over hun eigen leven en eczeem’. Klik op 'lees meer' om dit artikel uit GAAF! online te lezen.

10-01-2022 | Januari, een winter-GAAF! ligt op de deurmat. De eerste in een reeks van vier met extra aandacht voor jongeren. Hoe gaan zij om met de combinatie van naar school gaan, werken, eczeem hebben? Hoe is het als je bijvoorbeeld net op kamers woont en je er allerlei nieuwe ‘prikkels’ bij krijgt? Hoogleraar Suzanne Pasmans gaat in op het thema ‘Jongeren en de regie over hun eigen leven en eczeem’.
In deze GAAF! ook volop ruimte voor de bijeenkomsten van leden en de vaste columns en rubrieken.
Leden van de VMCE krijgen de GAAF! automatisch toegezonden. Hij is ook terug te vinden op het besloten deel van deze website. In dit nummer van GAAF!:

29-11-2021 | Met de huidige Covid-ontwikkelingen is het onverstandig om op 29 januari 2022 een Wereld Eczeem Dag te houden. Met pijn in ons hart is daarom besloten de datum opnieuw te verschuiven naar zaterdag 17 september 2022.

Aanmeldingen blijven uiteraard gewoon van kracht. We houden jullie op de hoogte.

25-11-2021 | De ledendag, die gepland stond voor zaterdag 11 december 2021 in het Openluchtmuseum in Arnhem, is vanwege de covidmaatregelen voor onbepaalde tijd uitgesteld.
Zodra het kan, wordt deze dag opnieuw op de agenda gezet.

18-11-2021 | Jongeren van 18 t/m 30 jaar hadden op zaterdag 13 november 2021 een eigen ledenbijeenkomst op de skibaan in Zoetermeer. Maar liefst 24 jongvolwassenen namen deel aan deze topdag. Er waren twee zalfdeskundigen aanwezig om alles te vertellen over goed en verantwoord smeren.

08-11-2021 | Op zaterdag 30 oktober 2021 werd er een ledendag gehouden in de Orchideeënhoeve te Luttelgeest. Los van een aantal trouwe bezoekers van onze ledendagen, meldde zich ook een flink aantal nieuwe leden. Deze laatste groep toonde zich na afloop zeer tevreden over wat zij te zien en te horen kreeg.

04-11-2021 | Op zaterdagmiddag 16 oktober werd de ALV 2021 bij het Van der Valk Hotel te Harderwijk gehouden. Dat de opkomst tegenviel, was voornamelijk te danken aan het feit dat een vaste kerngroep van leden het in verband met hun kwetsbare gezondheid (nog) niet aandurfde om ‘live’ een vergadering bij te wonen. Toch werd het een succesvolle middag, met twee interessante lezingen.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!