06-04-2021 l Elk kwartaal stelt de VMCE een artikel uit GAAF! voor direct lezen beschikbaar via deze website. In deze aflevering het artikel over het medicijn Baricitinib (merknaam Olumiant), dat sinds begin 2021 ook beschikbaar is voor de behandeling van eczeempatiënten. We nodigen je uit om dit artikel uit GAAF! online te lezen.

06-04-2021 | Een fonkelnieuwe voorjaars-GAAF! is uit, boordevol berichten, tips en wetenswaardigheden. Voor het eerst samengesteld onder aansturing van onze enthousiaste nieuwe hoofdredacteur Arnoud Kluiters. Leden van de VMCE krijgen de GAAF! automatisch toegezonden. Hij is ook terug te vinden op het besloten deel van deze website. In dit nummer van GAAF!

22-03-2021 | Op 18 september 2021 nodigt de VMCE, in samenwerking met de NVDV (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie) iedereen uit die te maken heeft met eczeem. De dag is bedoeld voor mensen die leven met eczeem maar ook familie, naasten en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

De locatie van Wereld Eczeem Dag 2021 is het Van der Valk Hotel in Breukelen, aanvang 13.00 uur. De locatie is goed bereikbaar met de auto en ook met het openbaar vervoer.

05-01-2021 | Elk kwartaal stelt de VMCE een artikel uit GAAF! voor direct lezen beschikbaar via deze website. In deze aflevering de uitslag van het wereldwijde onderzoek waaraan de VMCE meewerkte over de onderschatting van de ziektelast van eczeem. De cijfers over de periode 1990-2017 van alle deelnemende landen werden met elkaar vergeleken. Daaruit blijkt dat de ziektelast van constitutioneel eczeem het hoogst scoort van alle huidziekten. De hoogste tijd dus dat er meer aandacht komt voor de psychosociale impact van het hebben van eczeem. We nodigen je uit om dit artikel uit GAAF! online te lezen.

05-01-2021 | Na de feestdagen is januari een verademing omdat het gewone ritme weer min of meer kan worden opgepakt. Hoewel, normaal is het natuurlijk nog lang niet, met de lockdown die ons allemaal noodzaakt om thuis te werken. Ondanks die lockdown is het gelukt om weer een prachtige GAAF! te maken met interessant nieuws over een onderzoek en interviews met mensen met eczeem, die ondanks hun kriebeltjes en gekrab, het leven van een positieve kant bekijken. Leden van de VMCE krijgen de GAAF! automatisch toegezonden. Hij is ook terug te vinden op het besloten deel van deze website. In dit nummer van GAAF!

17-12-2020 | Op 11 en 12 december 2020 kregen 33 enthousiaste VMCE-vrijwilligers, die zich de afgelopen twee jaren belangeloos inzetten om alles wat er binnen de VMCE gedaan (moet) worden soepel te laten verlopen, een kerstpakket. De totale verrassing en de verheugde reacties waren voor privébezorger Leendert, die maar liefst 1136 km aflegde in 17,5 uren, steeds weer de bevestiging dat deze actie bij voorbaat geslaagd was.

17-12-2020 | Op maandagavond 7 december 2020 vond de ALV 2020, die in andere jaren in het voorjaar op een locatie plaatsvindt, online plaats. Het werd door iedereen als een gemis ervaren om elkaar niet 'life' te kunnen ontmoeten. Dus met aanzienlijk minder leden dan gewoonlijk werden de gebruikelijke stukken vastgesteld. Ook was er geen sprake van een combinatie met een interessante lezing door een deskundige. Dit blijkt voor veel leden toch wel een 'trekker' om naar de ALV te komen.

06-10-2020 | Elk kwartaal stelt de VMCE een artikel uit GAAF! voor direct lezen beschikbaar via deze website. Dit keer een interview met deskundigen over handeczeem. Een lastige aandoening, vooral als het werkgerelateerd is. En de coronarichtlijnen vormen geen positieve bijdrage aan de genezing van handeczeem, want vaak je handen wassen of ontsmetten met alcohol verergert de klachten. Deskundigen leggen uit hoe zij de behandeling aanpakken en welke studies er lopen. We nodigen je uit om dit artikel uit GAAF! online te lezen.

05-10-2020 | Het wordt herfst, dus gaan we weer meer binnen leven. Tijd om wat meer te lezen, dus om de najaars-GAAF! eens lekker door te kijken als het buiten stortregent. Leden kregen hem automatisch toegezonden en hij staat bovendien op het besloten deel van deze website. Maar let op: toen deze GAAF! naar de drukker ging, hoopte het bestuur nog een Algemene Ledenvergadering te organiseren in november. Inmiddels is bekend dat deze vanwege de coronamaatregelen niet doorgaat.
In dit nummer van GAAF!

02-07-2020 | Elk kwartaal stelt de VMCE een artikel uit GAAF! voor direct lezen beschikbaar via deze website. Dit keer over de ABC- (Anti Bacterial Clothing) studie. Antibacteriële verbandkleding wordt sinds 2015 niet meer uit de basisverzekering vergoed voor mensen met constitutioneel eczeem. Patiënten en dermatologen zijn er echter van overtuigd dat deze kleding bij matig tot ernstig eczeem een gunstige invloed kan hebben op de mate van het eczeem. Hoewel het onderzoek al is gestart, wordt er nog gezocht naar meer deelnemers. Lees gauw dit artikel.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Poll

COVID-maatregelen beïnvloeden mijn eczeem negatief

Nee, ik merk dat niet - 17.6%
Ja, ik krijg meer handeczeem door wassen/desinfecteren - 26.4%
Ja, ik krijg meer eczeem in mijn gezicht vanwege mondkapje - 14.4%
Ja, beide: zowel handen als gezicht geven meer klachten - 41.6%

Aantal stemmen: 125

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!