Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

29-09-2022 | Elk kwartaal stelt de VMCE een artikel uit GAAF! voor direct lezen beschikbaar via deze website. In deze GAAF! de drie aspecten lichttherapie worden onderzocht: effectiviteit, kosteneffectiviteit en veiligheid.

Al jaren leef je met eczeem en gebruik je bepaalde medicijnen om het onder controle te houden. Op een dag besluiten jij en je partner dat jullie kinderen willen, of blijk je zwanger te zijn. Wat doe je dan? Ga je door met die behandeling of stop je ermee? Want wat hebben die medicijnen voor gevolgen voor het kind? 

29-09-2022 | Wat een prachtige, vrolijk gekleurde najaars-GAAF! ligt er bij alle VMCE-leden op de mat. Hij staat vol waardevolle informatie over eczeem. Zo is er een verslag van de lezing die oogarts Chantal van Luijk hield bij onze Algemene Ledenvergadering. Waar moet je op letten als je eczeem hebt en last van je ogen krijgt?
En verder wordt aftrap van de wetenschappelijke studie naar het effect van lichttherapie gedaan. De onderzoekers willen wetenschappelijk aantonen of smalspectrum UVB lichttherapie bij constitutioneel eczeem werkt.
Daarnaast zijn er natuurlijk alle vaste columns en rubrieken. Heerlijk om ook eens te lezen hoe anderen omgaan met hun eczeem en te ervaren dat je niet de enige bent die er af en toe mee ‘worstelt’. Leden van de VMCE krijgen GAAF! automatisch toegezonden. Hij is ook terug te vinden op het besloten deel van deze website. In dit nummer van GAAF!:

Op zaterdag 2 juli werd de ALV 2022 gehouden in het koetshuis van paleis Het Loo te Apeldoorn. Bij de ALV waren 47 leden present, de lezing voorafgaand aan de ALV werd gevolgd door 86 geïnteresseerden. Bij deze lezing legde oogarts Chantal van Luijk, gespecialiseerd in patiënten met eczeem die oogproblemen hebben, uit waarom mensen met eczeem last van hun ogen kunnen krijgen. Na afloop van de officiële ALV in de middag was er nog voldoende tijd de audiotour te volgen door het prachtige paleis Het Loo. 

30-06-2022 | Elk kwartaal stelt de VMCE een artikel uit GAAF! voor direct lezen beschikbaar via deze website. In deze GAAF! het interview met kinderarts-allergoloog Ted Klok.

30-06-2022 | Aandacht voor voeding in de nieuwe zomer-GAAF! Neem het artikel over de voorlopige uitslagen uit de ORKA-studie van kinderarts-allergoloog Ted Klok (Deventer Ziekenhuis). In dit onderzoek krijgen kinderen tussen de 0 en 2 jaar kleine hoeveelheden voeding toegediend waar ze juist allergisch voor zijn. En wat blijkt: ze reageren hier positief op! Is het einde van voedselallergieën bij deze leeftijdsgroep in zicht? In de serie JONG is er ook aandacht voor eten. De 24-jarige Wesley is kok in een Franse bistro in Rotterdam. Ondanks verschillende belemmeringen verheugt hij zich er op een zwezerik en côte de boeuf, zijn lievelingsgerechten, te bereiden. Verder is er aandacht voor zomerse tips en voor een informatief artikel over systemische medicatie. Ook in dit nummer: de verschillende vaste columns en rubrieken, waarin mensen met eczeem over hun eigen ervaringen vertellen. Leden van de VMCE krijgen GAAF! automatisch toegestuurd. Het magazine is ook vinden op het besloten deel van deze website. In deze zomer-GAAF!:

02-04-2022 | Elk kwartaal stelt de VMCE een artikel uit GAAF! voor direct lezen beschikbaar via deze website. In deze GAAF! het verhaal van vijf jonge mensen die hun visie geven op de vraag: ‘Maakt jouw eczeem je tot wie je bent?’. Klik op 'lees meer' om dit artikel uit GAAF! online te lezen.

02-04-2022 | Lekker, een nieuwe lente-GAAF! Jongeren krijgen zoals beloofd weer volop de aandacht.  Want maakt jouw eczeem je tot wie je bent? Of: hoe ga je om met het feit dat je droom om schoonheidsspecialiste te worden niet kan worden waargemaakt? Verder wordt ingegaan op ‘het bijwonen van een hackathon’. Verspreid over verschillende teams bogen deelnemers zich over zeven uitdagingen op het gebied van constitutioneel eczeem en zochten ze daarbij naar passende oplossingen. Lees ook alle vaste columns en rubrieken van onze ‘ervaringsdeskundigen’ op het gebied van eczeem. Leden van de VMCE krijgen de GAAF! automatisch toegezonden. Hij is ook terug te vinden op het besloten deel van deze website. In dit nummer van GAAF!:

24-02-2022 | Het Amsterdam UMC gaat het onderzoek leiden naar het effect van smalspectrum UVB lichttherapie bij het behandelen van constitutioneel eczeem. Al decennialang worden vele soorten van lichttherapie aanbevolen en toegepast bij eczeem, maar het effect ervan is nog niet goed genoeg wetenschappelijk onderzocht. De VMCE is intensief betrokken bij dit onderzoek.

11-01-2022 | Elk kwartaal stelt de VMCE een artikel uit GAAF! voor direct lezen beschikbaar via deze website. In deze GAAF! een interview met hoogleraar Kinderdermatologie Suzanne Pasmans over het thema ‘Jongeren en de regie over hun eigen leven en eczeem’. Klik op 'lees meer' om dit artikel uit GAAF! online te lezen.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!