17-03-2020 | In verband met de ontwikkelingen rond de uitbraak en verspreiding van het COVID-19-virus heeft het bestuur van de VMCE besloten de bijeenkomst voor leden van zaterdag 28 maart 2020 niet te laten plaatsvinden. We houden jullie op de hoogte wat betreft een alternatieve datum.

10-01-2020 |  Vanaf vandaag is de wintereditie van GAAF! uit. Deze GAAF! is voor leden ook online te lezen.

09-01-2020 | Elk kwartaal een artikel uit GAAF!. Lees over een studie in negen landen van de EU naar de emotionele consequenties van het hebben van ernstiger eczeem.

19-12-2019 | Op zaterdag 14 december vierden alle leden van de VMCE het jubileum waar we al een tijdje naar uitkeken: 25 jaar VMCE. Met een uitnodiging aan iedereen om dit feest in De Efteling te komen vieren, werd dit jubileum een spetterend feest.

12-11-2019 | Op zaterdag 2 november 2019 organiseerde de VMCE voor leden een beautymiddag in het Van der Valk hotel bij Harderwijk. Dat was puur verwennen!

22-10-2019 | Vanaf nu is er een gratis app voor tablets en telefoons beschikbaar die speciaal is ontwikkeld voor mensen met (chronische ) huidaandoeningen. Deze zalfapp kan je helpen bij het dagelijkse onderhoud van je huid door stapsgewijs instructies en informatie te geven over het gebruik van hormoonzalven en basiszalven. De app is ook te gebruiken bij het smeren met crèmes.

16-10-2019 | Elk kwartaal ook voor niet-leden een artikel uit ons kwartaalblad GAAF! op de site. Dit keer het interview met hoogleraar gezondheidspsychologie Andrea Evers over de wisselwerking tussen lichaam en geest.

16-10-2019 | Recent viel de najaarseditie van GAAF! weer bij alle leden op de mat. De uitgave is voor leden ook online te lezen. Er is weer veel interessants in te vinden, o.a. over

01-10-2019 I Op zaterdag 14 september organiseerden we in de Utrechtse Jaarbeurs de Wereldeczeemdag. Thema van de dag was: Eczeem, je staat er niet alleen voor.

17-08-2019 | Het Amsterdam UMC zoekt voor drie onderzoeken mensen met eczeem van 12 jaar en ouder die matig tot ernstig constitutioneel/atopisch eczeem hebben. Het betreft onderzoek naar nieuwe medicatie. 

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Poll

Ik ben bereid mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek naar eczeem.

Helemaal mee eens - 61.6%
Mee eens - 25.6%
Neutraal - 9.3%
Mee oneens - 2.3%
Helemaal mee oneens - 1.2%

Aantal stemmen: 86

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!