21-10-2018 | Elk kwartaal ook voor niet-leden een artikel uit ons kwartaalblad GAAF! op de site. Dit keer uit de herfsteditie het artikel over het lichttherapie bij de behandeling van eczeem.

01-10-2018 | De herfsteditie 2018 van GAAF! ligt deze week in de bus. Maar de uitgave is voor leden nu al online te lezen. Wederom vol lezenswaardige artikelen, o.a. een interview met theatermaker Vincent Dankelman over eczeem en smeren, en een artikel over onduidelijke etikettering op voeding die zorgt voor allergische reacties. 

15-09-2018 | Op 14 september was de allereerste Wereld Eczeem Dag, in Europa gevierd als European Eczema Awareness Day. De kick-off daarvan was op 13 september jl op het Europese dermatologencongres in Parijs. De VMCE was daarbij.

Zwemmen kan voor menigeen met eczeem zorgen voor een verergering van het eczeem. Vooraf insmeren met een vette zalf en na afloop douchen en wederom insmeren met een vette zalf kan verergering voorkomen. Het is niet alleen het chloor die zorgt voor de verergering. Een beetje chloor kan zelfs goed zijn (bron).

29-08-2018 | Het discussieforum van de VMCE is opgeheven bij gebrek aan belangstelling.

19-08-2018 | Elk kwartaal ook voor niet-leden een artikel uit ons kwartaalblad GAAF! op de site. Dit keer het artikel over het tweejaarlijks eczeemcongres ISAD, dat in april in Utrecht werd gehouden.  

15-07-2018 | Op 30 juni was er speciaal voor leden met kinderen met eczeem een Kidsdag georganiseerd. Een verslag van Tamara, bestuurslid VMCE met als portefeuille lotgenotencontact.

01-07-2018 | De zomereditie 2018 van GAAF! ligt eind van deze week in de bus. Maar, de uitgave is voor leden nu al online te lezen. Wederom vol lezenswaardige artikelen, o.a. een interview met prof. dr. Carla Bruijnzeel-Koomen en een overzicht van wetenschappelijke ontwikkelingen.

26-04-2018 | Professor Carla Bruijnzeel-Koomen is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Tijdens de jaarlijkse ‘Lintjesregen’ kreeg ze de onderscheiding opgespeld.

03-04-2018 | De voorjaarsuitgave 2018 van GAAF! is voor leden nu online te lezen en valt 6 april op de mat. Wederom vol lezenswaardige artikelen, o.a. interviews met dr. Marjolein de Bruin-Weller over dupilumab en met dr. Pina Middelkamp Hup over contactallergieën.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Poll

Ik ben bereid mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek naar eczeem.

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!