06-10-2020 | Elk kwartaal stelt de VMCE een artikel uit GAAF! voor direct lezen beschikbaar via deze website. Dit keer een interview met deskundigen over handeczeem. Een lastige aandoening, vooral als het werkgerelateerd is. En de coronarichtlijnen vormen geen positieve bijdrage aan de genezing van handeczeem, want vaak je handen wassen of ontsmetten met alcohol verergert de klachten. Deskundigen leggen uit hoe zij de behandeling aanpakken en welke studies er lopen. We nodigen je uit om dit artikel uit GAAF! online te lezen.

05-10-2020 | Het wordt herfst, dus gaan we weer meer binnen leven. Tijd om wat meer te lezen, dus om de najaars-GAAF! eens lekker door te kijken als het buiten stortregent. Leden kregen hem automatisch toegezonden en hij staat bovendien op het besloten deel van deze website. Maar let op: toen deze GAAF! naar de drukker ging, hoopte het bestuur nog een Algemene Ledenvergadering te organiseren in november. Inmiddels is bekend dat deze vanwege de coronamaatregelen niet doorgaat.
In dit nummer van GAAF!

02-07-2020 | Elk kwartaal stelt de VMCE een artikel uit GAAF! voor direct lezen beschikbaar via deze website. Dit keer over de ABC- (Anti Bacterial Clothing) studie. Antibacteriële verbandkleding wordt sinds 2015 niet meer uit de basisverzekering vergoed voor mensen met constitutioneel eczeem. Patiënten en dermatologen zijn er echter van overtuigd dat deze kleding bij matig tot ernstig eczeem een gunstige invloed kan hebben op de mate van het eczeem. Hoewel het onderzoek al is gestart, wordt er nog gezocht naar meer deelnemers. Lees gauw dit artikel.

02-07-2020 | Inmiddels is de zomereditie van GAAF! verschenen. Leden kregen hem automatisch toegezonden, maar hij staat ook op het besloten deel van deze website.
In dit nummer van GAAF!

06-05-2020 | In verband met de uitbraak van het coronavirus gaat de ALV van 23 mei aanstaande niet door. Deze wordt verplaatst naar 21 november 2020. Dus zet deze datum alvast in je agenda.

07-04-2020 | Elk kwartaal presenteert de VMCE een artikel uit GAAF! op deze website. Dit keer over de introductie van een handige app waarmee mensen met eczeem kennis, inzicht en regie krijgen over de eigen gezondheid, ook op mentaal gebied. De makers van deze app werden geïnspireerd door de Happi HIV-app, die enkele jaren geleden met succes op de markt kwam.

07-04-2020 |  Vanaf 3 april 2020 is de voorjaarseditie van GAAF! er. Leden krijgen hem automatisch toegezonden, maar hij is ook op het besloten deel van deze website te vinden.
In dit nummer van GAAF!

10-01-2020 |  Vanaf vandaag is de wintereditie van GAAF! uit. Deze GAAF! is voor leden ook online te lezen.

09-01-2020 | Elk kwartaal een artikel uit GAAF!. Lees over een studie in negen landen van de EU naar de emotionele consequenties van het hebben van ernstiger eczeem.

19-12-2019 | Op zaterdag 14 december vierden alle leden van de VMCE het jubileum waar we al een tijdje naar uitkeken: 25 jaar VMCE. Met een uitnodiging aan iedereen om dit feest in De Efteling te komen vieren, werd dit jubileum een spetterend feest.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Poll

Ik ben bereid mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek naar eczeem.

Helemaal mee eens - 61.6%
Mee eens - 25.6%
Neutraal - 9.3%
Mee oneens - 2.3%
Helemaal mee oneens - 1.2%

Aantal stemmen: 86

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!