Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

23-01-2023 | Op zaterdag 14 januari werd de jaarlijkse ledendag zeer goed bezocht. Van de 137 deelnemers was meer dan de helft lid van de VMCE en de rest introducé. Hoewel iedereen zeker voor het gezellige, in wintersfeer gedompelde museum kwam, was het merendeel van de bezoekers toch in de eerste plaats gekomen voor de lezing over voeding en eczeem van dr. Berber Vlieg en Rachelle Bottse.

23-12-2022 | Het is twee dagen voor Kerstmis als de laatste GAAF! van 2022 exclusief bij alle leden van de VMCE wordt thuisbezorgd. Een GAAF! vol goede en betrouwbare informatie. Naast een vrolijke terugblik op de Wereld Eczeem Dag (WED) van 17 september wordt er ingezoomd op vier van de lezingen van die dag: over darmen, intimiteit, de apotheek en de toekomst van eczeembehandeling. Dit alles in meer of mindere mate in relatie tot eczeem.
En dan zijn er diverse columns en rubrieken waarin je te weten komt hoe anderen omgaan met eczeem. Leden van de VMCE krijgen GAAF! automatisch toegezonden. De inhoud van het magazine is ook terug te vinden op het besloten deel van deze website. In dit nummer van GAAF!:

23-12-2022 | Elk kwartaal stelt de VMCE een artikel uit GAAF! voor direct lezen beschikbaar via deze website. Dit keer is dat een artikel over je darmen. Welke signalen in je darmen kunnen duiden op bijverschijnselen van eczeem? Klik op 'lees meer' om dit artikel uit GAAF! online te lezen.

GADA logo

17-10-2022 | Het eerste wereldwijde rapport over constitutioneel eczeem is gepubliceerd door de International League of Dermatological Societies.

17-10-2022 | Al jaren organiseert zwemclub De Watervrienden een zwem4daagse waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Dankzij ons lid Karin Helmers en haar dochter Mayra werd dit jaar de VMCE onder de aandacht gebracht.

29-09-2022 | Elk kwartaal stelt de VMCE een artikel uit GAAF! voor direct lezen beschikbaar via deze website. In deze GAAF! de drie aspecten lichttherapie die worden onderzocht: effectiviteit, kosteneffectiviteit en veiligheid.

30-09-2022 | Al jaren leef je met eczeem en gebruik je bepaalde medicijnen om het onder controle te houden. Op een dag besluiten jij en je partner dat jullie kinderen willen, of blijk je zwanger te zijn. Wat doe je dan? Ga je door met die behandeling of stop je ermee? Want wat hebben die medicijnen voor gevolgen voor het kind? 

29-09-2022 | Wat een prachtige, vrolijk gekleurde najaars-GAAF! ligt er bij alle VMCE-leden op de mat. Hij staat vol waardevolle informatie over eczeem. Zo is er een verslag van de lezing die oogarts Chantal van Luijk hield bij onze Algemene Ledenvergadering. Waar moet je op letten als je eczeem hebt en last van je ogen krijgt?
En verder wordt aftrap van de wetenschappelijke studie naar het effect van lichttherapie gedaan. De onderzoekers willen wetenschappelijk aantonen of smalspectrum UVB lichttherapie bij constitutioneel eczeem werkt.
Daarnaast zijn er natuurlijk alle vaste columns en rubrieken. Heerlijk om ook eens te lezen hoe anderen omgaan met hun eczeem en te ervaren dat je niet de enige bent die er af en toe mee ‘worstelt’. Leden van de VMCE krijgen GAAF! automatisch toegezonden. Hij is ook terug te vinden op het besloten deel van deze website. In dit nummer van GAAF!:

Op zaterdag 2 juli werd de ALV 2022 gehouden in het koetshuis van paleis Het Loo te Apeldoorn. Bij de ALV waren 47 leden present, de lezing voorafgaand aan de ALV werd gevolgd door 86 geïnteresseerden. Bij deze lezing legde oogarts Chantal van Luijk, gespecialiseerd in patiënten met eczeem die oogproblemen hebben, uit waarom mensen met eczeem last van hun ogen kunnen krijgen. Na afloop van de officiële ALV in de middag was er nog voldoende tijd de audiotour te volgen door het prachtige paleis Het Loo. 

30-06-2022 | Elk kwartaal stelt de VMCE een artikel uit GAAF! voor direct lezen beschikbaar via deze website. In deze GAAF! het interview met kinderarts-allergoloog Ted Klok.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!