23-08-2021 | Het is helaas niet haalbaar om de Wereld Eczeem Dag, die gepland staat voor 18 september 2021, te laten doorgaan. Op die datum is de 1,5 meter-maatregel nog steeds van kracht en als we die toepassen op deze dag kunnen we veel minder bezoekers ontvangen dan we hebben uitgenodigd. Met maar 75 bezoekers zou alle dynamiek van dit evenement verloren gaan. =

Dus we stellen het uit naar zaterdag 29 januari 2022 (wie zich had aangemeld hoeft zich niet opnieuw aan te melden).

05-07-2021 | Elk kwartaal stelt de VMCE een artikel uit GAAF! voor direct lezen beschikbaar via deze website. In deze GAAF! het artikel over de experimenten op het gebied van virtual reality om jeuk te verminderen.

05-07-2021 | De zomer-GAAF! is een lekker informatief nummer vol met tips en nieuwe ontwikkelingen. Emmy van der Burgt onderzocht of en hoe je met behulp van virtual reality jeuk en krabben kunt verminderen. Kun je echt minder last krijgen van jeuk door door een niet bestaande bak met mieren te lopen? Water speelt ook een grote rol in deze GAAF! De een zoekt voor zijn eczeemhuid graag koud water op, een ander zout water, of juist zoet water. Lees het allemaal in deze vrolijke zomer-GAAF!.

15-06-2021 | Op donderdag 10 juni 2021 was het exclusief voor leden van de VMCE mogelijk om via een zoom-sessie vragen te stellen aan dr. Marjolein de Bruin (dermatoloog/allergoloog) en Jette de Groot (verpleegkundig specialist eczeem). Er waren 46 deelnemers. De onderwerpen die van tevoren waren aangekondigd waren: eczeem op de hoofdhuid en wat je er zelf aan kunt doen, pijn die je hebt bij een eczeemuitbraak, herhaalde herpes en dan? en de seizoenswisselingen (temperaturen) en bijbehorende verzorging.

06-04-2021 l Elk kwartaal stelt de VMCE een artikel uit GAAF! voor direct lezen beschikbaar via deze website. In deze aflevering het artikel over het medicijn Baricitinib (merknaam Olumiant), dat sinds begin 2021 ook beschikbaar is voor de behandeling van eczeempatiënten. We nodigen je uit om dit artikel uit GAAF! online te lezen.

06-04-2021 | Een fonkelnieuwe voorjaars-GAAF! is uit, boordevol berichten, tips en wetenswaardigheden. Voor het eerst samengesteld onder aansturing van onze enthousiaste nieuwe hoofdredacteur Arnoud Kluiters. Leden van de VMCE krijgen de GAAF! automatisch toegezonden. Hij is ook terug te vinden op het besloten deel van deze website. In dit nummer van GAAF!

05-01-2021 | Elk kwartaal stelt de VMCE een artikel uit GAAF! voor direct lezen beschikbaar via deze website. In deze aflevering de uitslag van het wereldwijde onderzoek waaraan de VMCE meewerkte over de onderschatting van de ziektelast van eczeem. De cijfers over de periode 1990-2017 van alle deelnemende landen werden met elkaar vergeleken. Daaruit blijkt dat de ziektelast van constitutioneel eczeem het hoogst scoort van alle huidziekten. De hoogste tijd dus dat er meer aandacht komt voor de psychosociale impact van het hebben van eczeem. We nodigen je uit om dit artikel uit GAAF! online te lezen.

05-01-2021 | Na de feestdagen is januari een verademing omdat het gewone ritme weer min of meer kan worden opgepakt. Hoewel, normaal is het natuurlijk nog lang niet, met de lockdown die ons allemaal noodzaakt om thuis te werken. Ondanks die lockdown is het gelukt om weer een prachtige GAAF! te maken met interessant nieuws over een onderzoek en interviews met mensen met eczeem, die ondanks hun kriebeltjes en gekrab, het leven van een positieve kant bekijken. Leden van de VMCE krijgen de GAAF! automatisch toegezonden. Hij is ook terug te vinden op het besloten deel van deze website. In dit nummer van GAAF!

17-12-2020 | Op 11 en 12 december 2020 kregen 33 enthousiaste VMCE-vrijwilligers, die zich de afgelopen twee jaren belangeloos inzetten om alles wat er binnen de VMCE gedaan (moet) worden soepel te laten verlopen, een kerstpakket. De totale verrassing en de verheugde reacties waren voor privébezorger Leendert, die maar liefst 1136 km aflegde in 17,5 uren, steeds weer de bevestiging dat deze actie bij voorbaat geslaagd was.

17-12-2020 | Op maandagavond 7 december 2020 vond de ALV 2020, die in andere jaren in het voorjaar op een locatie plaatsvindt, online plaats. Het werd door iedereen als een gemis ervaren om elkaar niet 'life' te kunnen ontmoeten. Dus met aanzienlijk minder leden dan gewoonlijk werden de gebruikelijke stukken vastgesteld. Ook was er geen sprake van een combinatie met een interessante lezing door een deskundige. Dit blijkt voor veel leden toch wel een 'trekker' om naar de ALV te komen.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!