08-10-2021 | Voor onderzoek naar een nieuw medicijn zoekt onderzoekscentrum CHDR mannen tussen 18-65 met eczeem.

Jeuk is een belangrijk symptoom van constutioneel eczeem (ook wel atopisch eczeem genoemd). In dit onderzoek wordt gedurende 14 dagen een middel op de huid aangebracht. Vervolgens wordt gekeken wat het effect op de jeuk is. 

Voor dit onderzoek worden mannen met eczeem gezocht in de leeftijd van 18-65 jaar. Het onderzoek vindt plaats in het CHDR-centrum in Leiden.

Meer informatie over dit onderzoek is te vinden op de website van CHDR.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!