06-05-2020 | Voor een onderzoek naar de werkzaamheid van verschillende types verbandpakken zoeken wij kinderen en volwassenen met matig tot ernstig constitutioneel eczeem.

Wat houdt meedoen in?

Als u meedoet krijgt u, of uw kind, voor de behandeling van het eczeem óók een verbandpak. Dat is óf een standaard verbandpak óf een verbandpak met antibacteriële werking. Loting bepaalt welk type verbandpak u krijgt.

Tijdens het onderzoek weet niemand welk type verbandpak u gebruikt, uzelf niet en ook de onderzoekers niet. Pas na afloop van studie wordt dit bekend. Op die manier kunnen wij onderzoeken of er verschillen zijn in de werkzaamheid tussen die verbandpakken.

Wat wordt er van mij gevraagd?

Wij vragen van u, of uw kind, om het verbandpak gedurende 12 maanden elke nacht te dragen (zover als mogelijk). Tijdens deze 12 maanden wordt het eczeem verder hetzelfde behandeld als normaal.

Voor het onderzoek is het nodig om 5 keer naar het onderzoekscentrum bij u in de buurt te komen, en om thuis elke week een korte vragenlijst in te vullen. Uw reiskosten worden vergoed.

Tijdens een bezoek aan het onderzoekscentrum beoordelen we het eczeem, onderzoeken we de bacteriën op de huid, levert u urine in en vult u nog een aantal vragen in. De eerste afspraak duurt ongeveer 60 minuten. De afspraken daarna duren ongeveer 30 tot 40 minuten.

Waar kan ik meedoen?

De volgende afdelingen Dermatologie voeren deze studie uit:

Rotterdam
Volwassenen: Erasmus MC
Kinderen: Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis & Kinderhaven

Groningen
Volwassenen en kinderen: UMC Groningen

Utrecht
Volwassenen: Sint Antonius Ziekenhuis, locatie Nieuwegein
Kinderen: UMC Utrecht-Wilhelmina Kinderziekenhuis & Sint Antonius Ziekenhuis, locatie Nieuwegein

Amsterdam
Volwassenen en kinderen: Amsterdam UMC

Heeft u interesse of vragen?

Als u interesse heeft, mee wilt doen of verdere vragen heeft, neem dan contact op met Aviël Ragamin, arts-onderzoeker op e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zie ook het artikel in de GAAF! van juli 2020 voor nadere informatie.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!