Er bestaan COVID-19 patiëntregisters specifiek voor patiënten met atopisch eczeem. De eerste die beschikbaar is, is een Europees register, genaamd SECURE-AD. Het register is te vinden op www.covidderm.org.

In dit register wordt het verloop van een besmetting met COVID-19 opgenomen, zodat onderzocht kan worden wat de gevolgen zijn voor patiënten met atopisch eczeem.

Oproep

Als je contact hebt met je dermatoloog in verband met een coronabesmetting en hoe deze verlopen is, vraag dan s.v.p. aan je dermatoloog of deze jouw geval in dit register wil invoeren. Deze gegevens kunnen belangrijke informatie opleveren voor alle patiënten met atopisch eczeem in de toekomst.

Amsterdam UMC logo

 

SECURE AD logo

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Poll

Ik ben bereid mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek naar eczeem.

Helemaal mee eens - 61.6%
Mee eens - 25.6%
Neutraal - 9.3%
Mee oneens - 2.3%
Helemaal mee oneens - 1.2%

Aantal stemmen: 86

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!