18-08-2019 | Dupilumab, de eerste zogenoemde biological voor de behandeling van matig/ernstig constitutioneel eczeem, is sinds begin 2018 op de markt voor mensen van 18 jaar en ouder. Op 6 augustus 2019 heeft de Europese Commissie, op advies van het Europees Medicijn Agentschap, dupilumab goedgekeurd voor gebruik vanaf 12 jaar.

Dat is heel goed nieuws. Op dit moment overlegt de dermatologen vereniging NVDV over de criteria voor het toepassen van dupilumab in de leeftijdsgroep van 12 tot en met 17 jaar, en de vergoeding ervan. Nieuws hierover zal op deze website worden gepubliceerd.

Bron: Persbericht Sanofi

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Poll

COVID-maatregelen beïnvloeden mijn eczeem negatief

Nee, ik merk dat niet - 11.8%
Ja, ik krijg meer handeczeem door wassen/desinfecteren - 31.4%
Ja, ik krijg meer eczeem in mijn gezicht vanwege mondkapje - 15.7%
Ja, beide: zowel handen als gezicht geven meer klachten - 41.2%

Aantal stemmen: 51

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!