03-01-2019 | Dit bericht is hoofdzakelijk bedoeld voor mensen die met name last hebben van handeczeem.

De afdeling Dermatologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen voert, onder leiding van dermatoloog dr. Marie-Louise Schuttelaar, een onderzoek uit naar de behandeling van ernstig blaasjes handeczeem. In dit onderzoek wordt de standaardbehandeling, alitretinoïne (merknaam Toctino) vergeleken met ciclosporine. Ciclosporine wordt al jaren gebruikt voor de behandeling van handeczeem.

Voor dit onderzoek zijn zij op zoek naar mensen die last hebben van blaasjes aan de handen die steeds weer terugkomen en leiden tot jeuk, pijn en/of ontsteking van de huid met roodheid, schilfers en scheuren (blaasjes handeczeem). Als dit handeczeem niet onder controle kan worden gehouden met sterke hormoonzalf, dan bent u geschikt voor dit onderzoek. Er is een reiskostenvergoeding beschikbaar voor deelnemers.

Mocht u interesse hebben, dan kunt u contact opnemen met de onderzoeksarts, dhr. Jart Oosterhaven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Poll

Ik ben bereid mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek naar eczeem.

Helemaal mee eens - 61.6%
Mee eens - 25.6%
Neutraal - 9.3%
Mee oneens - 2.3%
Helemaal mee oneens - 1.2%

Aantal stemmen: 86

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!