25-09-2018 | Het Amsterdam UMC doet onderzoek naar de manier waarop behandelkeuzes bij eczeem worden gemaakt. Het betreft een anonieme, online vragenlijst die 5-10 minuten van uw tijd kost.

Vragenlijst behandelkeuzes bij eczeem

Bij de behandeling van uw eczeem heeft u waarschijnlijk vaker een keuze voor een behandeling gemaakt. Misschien bent u begonnen met een crème of zalf, lichttherapie of slikt u pillen voor uw eczeem. Of misschien koos u bewust voor geen behandeling.

Hoe worden deze keuzes gemaakt? Zijn patiënten en artsen tevreden op de manier waarop het nu gaat? En wat kan er anders? Dat onderzoekt een team onderzoekers van het Amsterdam UMC met een vragenlijst studie. Voor dit onderzoek hebben we uw hulp nodig.

Dus bent u 18 jaar of ouder, en bent u de afgelopen 2 jaar in Nederland behandeld door een dermatoloog (huidarts)? En wilt u helpen meer inzicht te krijgen in de manier waarop behandelkeuzes worden gemaakt? Vul dan deze vragenlijst in. 

Het invullen duurt 5 tot 10 minuten en de vragenlijst is volledig anoniem. Dit heeft als gevolg dat de antwoorden tussentijds niet kunnen worden opgeslagen.

We hopen op veel reacties en danken u hartelijk voor de genomen moeite!

Gayle van der Kraaij
Mariëlle Vermeulen
Philippe Smeets
Ellen Smets
Phyllis Spuls

Amsterdam UMC logo

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Poll

Ik ben bereid mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek naar eczeem.

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!