10-11-2014 | Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat bij kinderen van 0-4 jaar eczeem de meest voorkomende chronische aandoening is.

Van alle kinderen tussen de 0-4 jaar heeft maar liefst 7,7% chronisch eczeem. Astma volgt als tweede met 3,6%.

Tussen de 16 en 20 jaar is het percentage met eczeem gedaald naar 3,6%. Astma is dan gestegen tot 6,9%. Op die leeftijd vormen hoofdpijn en migraine, samen met duizeligheid, de grootste groep.

Voor de complete gegevens kan men de tabel van het CBS raadplegen.

Bron: Tweet CBS

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Poll

Ik ben bereid mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek naar eczeem.

Helemaal mee eens - 61.6%
Mee eens - 25.6%
Neutraal - 9.3%
Mee oneens - 2.3%
Helemaal mee oneens - 1.2%

Aantal stemmen: 86

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!