06-02-2012 | Kinderen die leven in een zonrijke omgeving ontwikkelen minder vaak aandoeningen als allergieën en eczeem dan hun leeftijdgenootjes met minder UV-straling.

Onderzoekers van het European Centre for Environment & Human Health en verschillende Australische instituten komen tot deze conclusie. De onderzoekers gebruikten de resultaten van een studie onder Australische kinderen. Hierbij bekeken zij in welke mate voedselallergieën, eczeem en astma voorkwamen bij de kinderen in het hele land.

Het team vond een verband tussen de breedtegraden en de ontwikkeling van allergieën voor pinda's en eieren. Daarnaast zagen zij ook dat kinderen in het zuiden van het land twee keer zo vaak eczeem ontwikkelden als de kinderen in het noorden. Dit komt overeen met eerder onderzoek: zonlicht speelt een rol in de ontwikkeling van allergieën en eczeem.

‘Ons onderzoek onderstreept het verband tussen waar je leeft en het ontwikkelen van een allergie’, zo vertelt hoofdonderzoeker Nick Osborne. ‘Vervolgonderzoek moet nu uitwijzen welke factoren, zoals temperatuur, infectieziekten en vitamine D, een bepalende rol spelen binnen deze relatie.’

Bron: Nu.nl

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Poll

Ik ben bereid mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek naar eczeem.

Helemaal mee eens - 61.6%
Mee eens - 25.6%
Neutraal - 9.3%
Mee oneens - 2.3%
Helemaal mee oneens - 1.2%

Aantal stemmen: 86

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!