21-04-2011 | Kinderen met eczeem hebben negen keer meer kans op het ontwikkelen van astma na hun veertigste.

1400 mensen deden mee aan het Australische onderzoek. Zij werden ondervraagd toen ze zeven jaar waren, in 1967, over hun allergieën en leefomgeving. Zevenendertig jaar later, op 44-jarige leeftijd, werd ze dit nogmaals gevraagd.

'In deze studie zien we dat eczeem bij kinderen, vooral in combinatie met hooikoorts, een goede voorspeller is van wie astma krijgt op latere leeftijd. De uitkomsten wijzen er op dat het voorkomen en het behandelen van kindereczeem of hooikoorts op jonge leeftijd mogelijk de hardnekkigheid en de ontwikkeling van astma op latere leeftijd kunnen voorkomen', zegt hoofdonderzoeker Pamela Martin.

 

Bron: gezondheidsnet.nl

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Poll

Ik ben bereid mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek naar eczeem.

Helemaal mee eens - 61.6%
Mee eens - 25.6%
Neutraal - 9.3%
Mee oneens - 2.3%
Helemaal mee oneens - 1.2%

Aantal stemmen: 86

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!