Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

Op 11, 12 en 13 mei 2023 vindt voor de tweede keer een hackaton van Fast Forward Dermatology plaats. De focus ligt dit keer volledig op jeuk bij eczeem, psoriasis of urticaria. Deze hackaton (Scratchaton) heeft als doel de (digitale) vernieuwing binnen de huidzorg te versnellen.

Voor een aantal uiteenlopende uitdagingen op het gebied van constitutioneel eczeem werd in 2021 tijdens de eerste hackaton in een paar dagen een passende oplossing gevonden door teams die bestonden uit mensen met verschillende achtergronden en expertises. Na presentatie werd aan het beste idee een prijs toegekend om het idee verder te kunnen ontwikkelen. Binnenkort vindt de tweede hackaton, de Scratchaton over jeuk plaats.

Past deze Scratchaton binnen jouw expertise of ben jij iemand die zelf jeuk ervaart? Dan ben je van harte welkom om mee te doen! Je kunt je tot het laatste moment aanmelden bij www.fastforwarddermatology.com.

Fast Forward Dermatology is een beweging waarin multidisciplinaire teams samenwerken voor het verbeteren van de gezondheid en zorg van patiënten met dermatologische aandoeningen.

Gedurende deze Scratchaton werken deelnemers 2,5 dag aan het verkennen van de context van de uitdagingen en scherpen ze de knelpunten aan tot een krachtige oplossing/pitch.

De teams worden gevormd uit een mix van patiënten, ontwerpers, zorg- & welzijnsprofessionals, techneuten, data-wetenschappers en mensen met andere expertises. Ze worden ondersteund door coaches en werken in workshops.
Meer weten? Ga naar www.fastforwarddermatology.com! 

Fast Forward Dermatology is een samenwerking van Pfizer, Sanofi Nederland, Amgen, Ksyos en Stichting Health Challenges Nederland. 

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!