Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

10-12-2022 | Heb je eczeem? Of wil je meer weten over eczeem? De medische kant, maar ook hoe het voelt! In de webinar Wat is eczeem? kom je meer te weten over deze aspecten. 

Hoe krijg je eczeem? Kun je er van genezen?  Wat is het? Wat voor impact heeft het op je leven? Dit zijn onderwerpen die aan bod komen in de webinar Wat is eczeem? Onder Leiding van Erwin van Ditmarsch gaan dermatoloog professor Thomas Rustemeyer, de voorzitter van de VMCE en ervaringsdeskundige Harm van den Oever en dermatologisch verpleegkundige Marjolein Angevare dieper in op deze onderwerpen. 


Bekijk de webinar 'Wat is eczeem?' hieronder:


In de webinar vertelt Thomas Rustemeyer vanuit medisch perspectief wat eczeem is, hoe het ontstaat en welke ontwikkelingen er zijn in de medische wereld. Er is een grote variatie in het ontstaan en verloop van eczeem. Eczeem overkomt je. Het is moeilijk om eczeem te genezen, de behandelingen zijn erop gericht om de gevolgen van eczeem onder controle te houden. De laatste jaren is er op medisch gebied veel vooruitgang geboekt. 

Harm vertelt dat de ziektelast van eczeem heftig kan zijn. Eczeem komt met ups en downs. Je bent voortdurend aan het denken wat anderen van je vinden. Je bent constant je leven rond je eczeem aan het plannen en aanpassen. 

Marjolein is dermatologisch verpleegkundige. Ze focust niet alleen op de huid, maar ook op de mentale gezondheid. Je kunt er niet veel aan doen als mensen naar je kijken. Je kunt het wel uitleggen, maar daar heb je als patiënt niet altijd zin in. Eczeem heeft een impact op de hele mens: niet alleen fysiek, maar ook mentaal. 

Eczeem is dus niet alleen krabben en jeuk. Er komen nog veel andere zaken bij kijken. 

Dit is webinar 1 van een serie van 4. Bij de volgende 3 gaan we dieper in op  het onderwerp eczeem. Die komen in de loop van 2023. Houd onze socials en website in de gaten!

 

Wil je vaker van dit soort webinars zien? Steun dan de VMCE

Doneer


Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!