Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

07-07-2021 | Het OLVG in Amsterdam zoekt zwangere proefpersonen voor een studie naar de relatie tussen voeding, de samenstelling van borstvoeding en allergie.

Doel van het onderzoek

Met het onderzoek wil het ziekenhuis uitvinden welke rol borstvoeding speelt bij het beschermen van een baby tegen voedselallergie. Mogelijk kan het dieet van de moeder helpen voedselallergie bij het pasgeboren kind te voorkomen.

Wat wordt er gevraagd?

De onderzoekers vragen zwangere vrouwen mét en zonder een allergie om drie dagen en vier weken na de bevalling een heel kleine hoeveelheid borstvoeding, speeksel en ontlasting in te leveren. Ook vragen ze vier weken na de bevalling gedurende drie dagen een dieetdagboek bij te houden. Al het materiaal wordt langsgebracht en opgehaald. Voor deelname ontvangt de moeder een kleine vergoeding.

Informatie en aanmelden

Meer informatie staat in de flyer van het OLVG.
Wilt u meer informatie of meedoen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bron: OLVG 

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!