Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

26-06-2017 | In de basisschoolleeftijd lijdt het zelfvertrouwen van meisje meer onder het hebben van eczeem dan bij jongens. Zo blijkt uit onderzoek van het CBS en het Erasmus MC, en diverse media berichten daar vandaag over.

Zowel op NU.nl als op de site van RTL Nieuws wordt er aandacht aan besteed. In het artikel van RTL Nieuws worden ook moeder Félice en haar 14-jarige zoon Arthur geïnterviewd over het hebben van (ernstig) eczeem en voedselallergieën.

Links
NU.nl: Zelfvertrouwen meisjes met astma of eczeem lager dan bij jongens
RTL Nieuws: Arthur (14) heeft eczeem: 'Als ik iets saai vind, ga ik krabben'

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!