Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

01-05-2016 | Per 1 mei 2016 worden twee zalven met triamcinolon weer vergoed. Namelijk de triamcinolon in simplexzalf en triamcinolon in vaseline/paraffine.

Per 1 januari 2016 werden plotseling een aantal zalven en crèmes niet meer vergoed. Dat bleek uit de lijst die de zorgverzekeraars hadden opgesteld. Daaronder dit keer ook twee zalven met daarin het veel gebruikte corticosteroïd triamcinolon.

En er waren al problemen met de levering van de strandaard triamcinolonzalf FNA. Die was al tijden niet meer leverbaar in verband met productieproblemen. Dit alles betekende dat qua zalven alleen triamcinolon in cetomacrogolzalf en triamcinolon in koelzalf werden vergoed. En, die twee bevallen niet iedereen even goed.


Per 1 mei is de situatie weer aangepast en worden de triamcinolon 0,1% in simplex-basiszalf en triamcnolon 0,1% in vaseline/paraffine-zalf weer vergoed.

Bron: KNMP


icon2Vind je onze informatie handig en wil je een bijdrage leveren aan de VMCE?
Doneer hier

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!