Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

20-07-2023 | We willen met 10.000 huidpatiënten wereldwijd laten weten hoe wij in het leven staan en wat we nodig hebben. Daar hebben we jouw hulp bij nodig.

GRIDD header
Onderzoek

GlobalSkin, waar de VMCE lid van is, heeft het initiatief genomen tot een vragenlijst om kwaliteit van leven van mensen met een huidaandoening in beeld te brengen. Met de uitkomsten kunnen we het verschil gaan maken en aantonen dat een huidaandoening GEEN cosmetisch probleem is, maar een serieuze aangelegenheid. Dat je hierdoor echt niet lekker in je vel kunt zitten of angstig kunt zijn. Dat een huidaandoening kosten met zich mee brengt, die iemand zonder huidaandoening niet heeft. Dat huidaandoeningen geen huidskleuren overslaan. Dat we samen een stem hebben die vraagt om verbetering van kwaliteit van leven.

De internationale vragenlijst is er ook in het Nederlands. Je moet er wel even tijd voor maken. Heel erg graag!

GRIDD nl

Deelnemen

Het onderzoek loopt tot eind september. Link om deel te nemen: https://globalskin.org/index.php?option=com_civicrm&task=civicrm/mailing/url&u=6845&qid=126598

Bij het invullen wordt gevraagd of je akkoord gaat met het deelnemen aan wetenschappelijk vastleggen van je gegevens. Dat doe je door maximaal 3 initialen in te vullen bij Paraferen. Als je lid bent van de VMCE kun daar invullen Dutch Association for People with Atopic Dermatitis (VMCE). De antwoorden worden anoniem verwerkt. Je krijgt na een aantal weken nog een keer een vragenlijst.

Enorm veel dank!

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!