Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

06-12-2022 | Iedereen die in Nederland een zorgverzekering heeft afgesloten, kreeg de afgelopen weken een nieuw polisaanbod. Er is nu tot uiterlijk 31 december 2022 de mogelijkheid om je huidige polis aan te passen. Wil je van zorgverzekering wisselen dan heb je tot 1 februari 2023 de tijd om te kiezen, maar moet je je huidige polis wel voor het einde van dit jaar opzeggen. Waar moet je op letten met een chronische aandoening zoals CE?

Wil je een Naturapolis, waarbij alle zorg wordt vergoed die door je zorgverzekeraar is ingekocht? Of wil je zelf je zorgverlener kunnen kiezen (ook eentje die niet is ingekocht door je zorgverzekeraar)? En wordt die dan wel compleet vergoed? Of moet je bijbetalen en hoeveel dan?

Patiëntenfederatie Nederland ontwikkelde een handige keuzehulp op weg naar een andere zorgverzekering. Neem even de tijd om hem te downloaden en door te kijken voordat je een nieuwe keuze maakt, of akkoord gaat met dezelfde polis die je vorig jaar had.

Als je van zorgverzekeraar gaat wisselen, zeg dan je huidige polis voor 31 december 2022 op en zorg ervoor dat je voor 1 februari 2023 een nieuwe zorgverzekering hebt afgesloten. In de tussentijd blijf je in ieder geval verzekerd voor zorgkosten uit de basisverzekering.

Download hier.

Bron: Nieuwsbrief Patiëntenfederatie Nederland, d.d. 28/11/2022

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!